Tämän Porschen rakentaminen yli 50 vuotta sitten vaati reilut 1200 työtuntia – kooltaan auto on vain viidesosan oikeasta

On pienoismalliautoja ja Pienoismalliautoja isolla P:llä. Jälkimmäisten joukkoon kuuluu 1:5-mittakaavaan tehty Porsche 911 Targa S, joka sai alkunsa jo yli 50 vuotta sitten kun sen esikuva oli uusi.

Pienoismalliksi valtavan kokoisen Targan rakensi Elmar Roßmayer, joka oli aiemmin osoittanut taitonsa laivamallien parissa. Hänen luomansa laivan pienoismalli oli aikanaan näytteillä Saksan Bodenjärven rannalla sijaitsevassa Friedrichshafenissa, jossa paikallinen Württembergin alueen jahtiklubi piti majaansa. Klubilla kävi myös eräs Porschen suvun jäsen, joka bongasi laivan ja sai idean teettää vastaavan tason malli 911 Targasta.

Roßmayerilla ei ollut autoista niin paljon kokemusta kuin laivoista, mutta mies otti silti haasteen vastaan. Targa S:n pienoismalli valmistui vuonna 1968 tarkalleen 1257,75 työtunnin jälkeen, ja tuntitaksa oli 10 Saksan markkaa. Nykyrahassa se vastaa vajaata 7000 euroa. 1:5-mittakaavan Targasta tuli niin upea, että Porsche teetti miehellä muitakin pienoismalleja. Roßmayer oli omien sanojensa mukaan niin hermostunut malleja Porschelle Zuffenhauseniin toimittaessaan, että menomatkalla kului aski HB:n tupakkaa. Toinen aski meni ilosta paluumatkalla, kun Porschen herrat olivat niin tyytyväisiä miehen luomuksiin.

Elmar Roßmayer oli jo ennen Targaa tehnyt mallin umpikattoisesta 911:stä, jossa ei kuitenkaan ollut sisustaa. Niinpä Targaan piti luoda tarkalleen esikuvan mukaiset sisätilat, ja Fuchsin vanteistakin tuli pulteilla irrotettavat aidon asian tavoin. Nykyään tällaisen mallin rakentamista helpottaisi merkittävästi 3D-tulostustekniikka, mutta siitä ei oltu kuultukaan 1960-luvun lopulla. Sen sijaan koria varten tehtiin kaksiosainen puumuotti, joka täytettiin epoksihartsilla. Mittarit syntyivät pienentämällä oikean auton mittaristosta otetut valokuvat, ja kojelaudan kuvioitu osa löytyi sopivasti kengänpohjasta.

Suosittelemme

Jossakin vaiheessa Targa S:n pienoismalli palasi Porschelta takaisin Roßmayerille hänen rakentamansa 1:5-kokoisen 914:n ohella. 80 vuoden ikään ehtinyt mies alkoi kuitenkin miettiä, mitä malleille tapahtuisi hänen jälkeensä. Niinpä hän otti yhteyttä Porscheen, joka otti pienoismallit enemmän kuin mielellään takaisin Zuffenhausenin kotipesäänsä. Vuosien mittaan jo hieman kärsimään päässyt 911 Targa S:n pienennös entisöitiin alkuperäiseen loistoonsa, ja se on parhaillaan esillä Porschen museossa Porsche Designin 50-vuotista taivalta juhlistavassa näyttelyssä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat