Monien mielestä rallin MM-sarjan kulta-aikaa elettiin 1980-luvun puolenvälin paikkeilla, kun hurjat B-ryhmän kilpurit valloittivat maailman rallipolut. Myös Toyota halusi lähteä tähän leikkiin mukaan, mutta valitettavasti japsimerkin B-ryhmäläinen jäi pelkäksi prototyypiksi.
Toyota alkoi kehittää omaa B-ryhmän kilpuriaan vuonna 1985, jolloin muiden automerkkien kilpavarustelu oli jo kuumimmillaan. Audi teki Quattrostaan lyhennetyn pätkäversion, kun taas Peugeot luotti keskimoottorilla ja säädettävällä nelivedolla varustettuun 205:een. Lancia turvautui tällöin vielä takavetoiseen 037:ään. mutta nelivetoinen Delta S4 oli jo aivan nurkan takana. Toyota halusi yhdistää omassa projektissaan näiden autojen parhaat palat, eli Peugeot 205 T16:n keveyden ja kompromissittomuuden Quattron brutaaliin voimaan.
Tärkeää oli myös esimerkiksi Pösön ja Lancian kaltainen keskimoottori. Peugeot oli näyttänyt tämän jo toukokuussa 1984, jolloin 205 T16 pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin Korsikalla. Ari Vatanen oli onnistunut kuromaan 205:llään jo kuuden minuutin etumatkan perässä seuraaviin, kunnes Peugeot lipsahti Vatasen näpeistä ja päätyi katolleen. Tässä näkyi myös keskimoottoriratkaisun mukanaan tuoma alttius äkilliseen yliohjautumiseen, mutta keskimoottorikilpurien ketteryys painoi vaakakupissa enemmän.
Etumoottorinen Audi Sport Quattro oli niihin verrattuna suorastaan kömpelö, joten myös Toyota päätti turvautua keskelle sijoitettuun voimanlähteeseen. Japsimerkin mallistosta löytyi tarkoitukseen sopiva malli, eli jo valmiiksi keskimoottorilla siunattu MR2. Kompaktin urheiluauton voimanlähteeksi sovitettiin neliventtiilikannella ja turboahtimella varustettu kaksilitrainen nelonen, jonka ahtopaineet sai säädettyä 1,3-1,5 baarin välille. Pannusta irtosi parhaimmillaan 600 hevosvoiman huipputeho ja 640 newtonin maksimivääntö, jotka välitettiin pyörille viisipykäläisen manuaalin kautta.
Suosittelemme
Teho-painosuhde oli kunnossa, koska 222D-koodilla tunnettu rallitykki painoi vain 750 kiloa. Japsimerkki testasi sekä taka- että nelivetoista versiota, mutta valitettavasti MR2 ei koskaan päässyt näyttämään kynsiään. FIA kielsi B-ryhmän mm. Henri Toivosen kohtalokkaan onnettomuuden vuoksi vuoden 1986 loppupuolella, ja suunnitteilla olleesta S-ryhmästäkään ei tullut mitään.
Niinpä Toyota pystyi hyödyntämään MR2 222D:tä vain muutamilla messuilla osastonsa houkutuslintuna. Kaksi valmistunutta prototyyppiä, eli valkoinen ja musta yksilö katosivat pian julkisuudesta japsimerkin suljettuihin kammioihin. Kuvissa esiintyvä musta auto sai värinsä vuoksi ”Black Beast” -lempinimen, ja se on tätä nykyä säilössä Toyotan tiloissa Kölnissä. Musta rallitykki ei ole kuitenkaan mikään pölyttynyt museoesine, koska auto on kuulemma edelleen ajokunnossa.