Tämä Shelby GT500 huutokaupataan pian – entisten omistajien joukkoon kuuluvat itse Carroll Shelby ja Teräsmiehen pomo

Carroll Shelbyn aikanaan omistamat autot ovat kaikkea muuta kuin edullisia, varsinkin jos kyse on AC Cobrista. 427-kuutiotuumaisella isolohkolla ladattu Shelbyn entinen Cobra vaihtoi viime vuonna omistajaa lähes kuudella miljoonalla dollarilla, mutta teksasilaisen kanafarmarin entiseen kalustoon voi päästä käsiksi myös huomattavasti halvemmalla.

Tällainen tilaisuus odottelee tarjoajia Mecumin huutokaupassa, joka pidetään Floridan Kissimmeessä ensi tammikuussa. Vasaran alle päätyy varsin herkullisen oloinen yksilö hieman vähemmän tunnetusta Shelby-Mustangista, eli vuoden 1969 GT500:sta. Tuon vuosikerran Shelbyt olivat aiempia malleja omaleimaisempia kokonaan uusiksi laitetun pitkän keulan, kolmella NACA-ilmanottoaukolla varustetun lasikuituisen konepellin ja keskeltä perää ylöspäin työntyvän pakoputkiston myötä.

Auton perää koristavat myös Ford Thunderbirdistä lainatut leveät takavalot, mutta ne löytyivät jo edellisvuoden Shelbyistä. Pian huutokaupattava yksilö edustaa Shelby-Mustangien viimeistä vuosikertaa, koska Fordin ja Carroll Shelbyn tiet erosivat vuoden 1969 puolessavälissä. Muutamia autoja kaupattiin tämän jälkeen vielä 1970-vuosimallisina, mutta todellisuudessa ne olivat edellisvuodelta myymättä jääneitä yksilöitä.

Vuoden 1969 Shelby-Mustangien aloitusmallina palveli GT350, jonka pellin alla oli varsin mieto 351-kuutiotuumainen, eli 5,8-litrainen veekasi. Siitä irtosi aikansa testausmetodien perusteella reilut 290 hevosvoimaa. GT500-huippuversiota vauhditti puolestaan 428-kuutiotuumainen, eli seitsemänlitrainen isolohko. Sen huipputehoksi kerrottiin 340 heppaa.

Suosittelemme

Molempien moottorivaihtoehtojen pariksi sai joko nelipykäläisen manuaalin tai kolmivaihteisen automaatin, jollainen on myös Carroll Shelbyn entisessä GT500:ssa. Hän ei kuitenkaan tilannut autoa näin uutena, vaan hankki sen vasta myöhemmin. Siihen mennessä muskeli-Mustang oli ehtinyt kiertää jo usean omistajan kautta, joista varmasti kuuluisin on näyttelijä ja ohjaaja Jackie Cooper. Hänen tunnetaan ehkä parhaiten Teräsmiehen pomon roolistaan Daily Planetissa Christopher Reeven tähdittämissä Teräsmies-leffoissa.

Mecumin huutokauppalistauksessa ei mainita täysin entisöidyn GT500:n hinta-arviota, mutta sama yksilö oli aiemmin tarjolla Daniel Schmitt & Co -nimisellä klassikkoautojen kauppiaalla 200 000 dollarin hintapyynnöllä. Sekään ei ole mikään pikkusumma, mutta kuitenkin vain murusia Carroll Shelbyn entisistä Cobrista maksettuihin hintoihin verrattuna.

LähdeCarscoops

Lue lisää