Tämä miljoonan euron Mercedes-Benz G63 AMG -limousine hylkii luoteja ja käsikranaatteja

Mercedes-Benzin G-sarjan maasturi on jo tehtaalta tulessaankin melkoisen järeää tekoa, mutta kanadalaisen INKAS-yrityksen käsittelyn jälkeen, se kestää myös automaattikiväärin tulitusta ja käsikranaattien räjähdyksiä.

Panssaroidun ja pidennetyn G-sarjalaisen pohjaksi on valittu AMG G63, jonka 5,5-litraisen V8 moottorin tuottamat 563 hevosvoimaa ja neliveto varmistavat vaaratilanteen uhatessa riittävän nopean poistumisen paikalta. Valmistajan mukaan panssarointi kestää 7.62-kaliberisen automaattikiväärin luoteja ja parin normaalikokoisen käsikranaatin räjähdystä.

Pidennys on tuonut auton matkustamoon hulppeat jalkatilat ja lisämukavuuksia, kuten pöytä- ja säilytystilaa baarikaappeineen, 4K TV:n ja Apple TV:n, sekä muhkean äänentoistojärjestelmän. Kahdelle matkustajalle on varattu luksusluokan istuimet, joista löytyy jalkojen lepuutin, ilmastointi ja hierontatoiminnot. Tämän lisäksi koko matkustamo on eristetty ohjaamosta, jotta VIP-matkustajan tila olisi mahdollisimman hyvin suojattu uteliaalta kuljettajalta ja ulkopuolisilta uhilta.

Suosittelemme

Auton lisäpituuden ja muiden ominaisuuksien lisäksi myös hintalappu on hieman venynyt perus AMG-mallista, ja tästä “äijälimosta” saakin pulittaa noin miljoona euroa ilman autoveroa.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat