Tämä kuplan alustalle rakennettu Koenigsegg-replica on itse asiassa sukua aidolle Koenigseggille

Tämä Hollannista löytyvä Volkswagen Beetlen alustalle rakennettu “Koenigsegg” on sekä ulkonäöltään että suorituskyvyltään aika kaukana esikuvastaan, mutta yllätykseksi se on kuitenkin “sukua” ruotsalaiselle superautomerkille.

Kuvassa näkyvä auto on Setheran kit car -rakennussarja, jonka ensimmäiset kappaleet juontavat juurensa 80-luvulle, jolloin yrityksen perusti ruotsalainen Formula-kuljettaja Svenharry Åkersson. Rakennussarjaa oli myynnissä joko alustalla tai ilman, teräsputkirungolla varustettuna.

Vuonna 1993 Åkerssonille tuli paikallisen panimon puolelta pyyntö valmistaa Sethera Falcon, mistä piti tulla oikeasti suorituskykyinen auto. Tilaaja jätti kuitenkin rahavarojen ehdyttyä leikin kesken ja homma näytti menevän vihkoon.

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, vaan apuun riensi muuan Christian Von Koenigsegg, joka halusi osallistua auton kehitykseen. Lopulta autosta tuli ensimmäisen Koenigsegg-superauton prototyyppi, 1996 CC, johon oli istutettu Audin 4.2-litrainen V8 voimanpesä.

Tämä Koeniggsegg-replica on itseasiassa aika muodikkaan näköinen, sillä maastokuvioinnin käyttö superautoissa ei ole tavatonta – tällähän voisi osallistua, vaikka Gumball-ralliin?

Suosittelemme

Koenigsegg replica

Lue lisää