Tämä kilpi tuli kalliiksi – arvaa, kuinka paljon arabimies maksoi 1-numeroisesta rekkarilaatasta

Suomessa saa erikoiskilven alle tuhannella eurolla, mutta valinnanvaraa rajoittavat melko tiukat säännöt kirjainten ja numeroiden suhteen. Joissakin maissa rekkariin saa sen sijaan vaikka oman nimensä, ja toisissa valtioissa taas tietyt numerot ovat erityisen kysyttyjä. Myös erikoiskilvistä pyydettävät summat ovat suuressa maailmassa hieman eri luokkaa kuin kotimaan kamaralla.

Arabiemiraateissa järjestettiin äskettäin rekisterikilpihuutokauppa, jossa vasaran alle saatiin himoittuja numeroita tai numerosarjoja sisältäviä rekkareita. Tarjolla oli kilpiä, joiden numerot olivat mm. 50, 100, 333, 777, 1000, 2016, 2020 ja 99999. Nämä kaikki myytiin, ja huutokauppa houkutteli peräti 1340 tarjoajaa. Tapahtuma oli kuulemma yksi Arabiemiraattien historian suurimmista huutokaupoista, ja kaupaksi meni lopulta 60 erikoiskilpeä. Ne tuottivat lähes 14 miljoonaa dollaria, joten rekkaribisneksessä liikkuu isot rahat.

kilpi_2

Kalleimpiin rekisterikilpiin kuuluivat 12- ja 22-numeroiset laatat, joista molemmista maksettiin reilusti yli puoli miljoonaa dollaria. Tämä summa ei ole kuitenkaan mitään siihen verrattuna, mitä Arif Ahmad Al Zarouni -niminen mies maksoi pelkästä ykkösnumerosta koostuvasta rekkarista.

Al Zarouni kertoi, että hän oli valmis maksamaan ykköskilvestä mitä tahansa. Hän haluaa olla elämässään numero ykkönen asiassa kuin asiassa, ja niinpä isommat numerot eivät kiinnostaneet miestä lainkaan. Al Zarouni joutui lopulta maksamaan rekkarista lähes järjettömän summan, eli hieman vajaat viisi miljoonaa taalaa. Ykköskilven hinta nousi huutokaupassa 18-kertaiseksi sen alkuperäiseen lähtöhintaan nähden.

Al Zarouni ei aio myydä superkilpeään eteenpäin, vaan se tulee omaan käyttöön. Kuvissa kilpi on kiinnitetty Pagani Huayra -hyperauton perään, joten rekkari on ainakin päässyt kunnon menopeliin. Toisaalta täytyy muistaa, että Pagani jää huimasta hinnastaan huolimatta huomattavasti rekisterikilpeä halvemmaksi!

Suosittelemme

kilpi

 

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat