Tämä Corvette on todellinen aikakapseli – 39 vuotta vanhalla autolla on ajettu vain 2300 kilometriä

Viime aikoina ilmoille on putkahdellut paljon erilaisia latolöytöjä tai lähes uudenveroisessa kunnossa pysyneitä menneiden vuosikymmenten menopelejä, jotka ovat säilyneet lähes ajamattomina. Nyt tähän joukkoon liittyi vuoden 1980 Chevrolet Corvette, joka on parhaillaan myynnissä eBayssa. Kyseessä on todellinen aikakapseli, josta Corvette-harrastajat tulevat todennäköisesti vielä taistelemaan.

39 vuotta vanhan jenkkisportin mittarissa komeilee nimittäin ainoastaan 1447 mailin, eli 2328 kilometrin ajomäärä. Myynti-ilmoitus ei anna kovinkaan paljon tietoja Vetten historiasta, mutta auto on ollut ilmeisesti varastoituna sisätiloihin suurimman osan elämästään. Tämä selittää Corvetten kunnon, joka vaikuttaa olevan käytännössä virheetön. Myyjä vakuuttaa kuitenkin, että autolla on ajettu vuosittain muutama maili paikkojen pitämiseksi kunnossa.

Ilmoituksessa kerrotaan myös, että Corvettessa kaikki on alkuperäistä uutta akkua lukuun ottamatta. Autossa on lisäksi edelleen tallella tehtaan window sticker, alkuperäinen käyttöohjekirja, General Motorsin mainosmateriaalit ja kaikki vanhat dokumentit. Tämän yksilön ainutlaatuisuutta lisää myös sen väri, joka on harvinaisempi Dark Claret -tummanruskea. Lisävarusteitakin mainostetaan runsaiksi, mutta tarkkaa listaa niistä ei ole kuitenkaan tiedossa.

Voimanlähde on kuitenkin selvillä. Nokalla murisee L-82-koodilla tunnettu veekasi, joka palveli C3-korisen Vetten monissa eri vuosimalleissa. Vuonna 1980 pannu tuotti nykyään aika kesyltä kuulostavat 230 hevosvoimaa, jotka ohjataan tässä yksilössä automaattilaatikon välityksellä takapyörille. Se oli ilmeisesti ainoa vaihtoehto tähän autoon, vaikka monissa muissa C3-korimallin Corvetteissa käytettiin myös sporttisempaa nelivaihteista manuaalia.

Suosittelemme

Autosta pyydetään 32 500 dollaria, mikä ei kuulosta ollenkaan pahalta summalta lähes ajamattomasta klassikkosportista. Todennäköisesti tämän Vetten ei tarvitsekaan odotella uutta omistajaa kovin pitkään.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat