Tämä 1987 Buick Electra ”maasturi” on halpa tapa erottua

Mitä tehdä, kun haluaa tulla huomatuksi tien päällä, mutta kukkarossa lymyilee Matti? Silloin otetaan luovuus käyttöön, ja tuunataan vanha farkku erottumaan joukosta!

Päiden kääntely on helppoa, kun omistat kuusinumeroisen summan arvoisen kulkineen, joka on maalattu räikeällä värillä, ja joka mylvii kuin ukkonen kaasua poljettaessa. Homma muuttuu huomattavasti mutkikkaammaksi, kun omistat aivan liian tavallisen ja halvan auton. Juttumme korkeuksia kohti nostettu 1987 Buick Electra Estate karkeakuvioisilla maastorenkailla saattaa kuitenkin onnistua asiassa ilman, että lopputuloksesta nousemista julkisella paikalla tarvitsee hävetä.

Yhdysvaltain Iowassa Ebay-myyntiin laitettu erikoisuus tunnetaan Suomessa lähinnä aikansa veronkiertofarkkuna, vaikka 80-luvun Electrassa ei sinällään mitään vikaa olekaan. Jotta kookkaat kumit on saatu mahtumaan auton alle, on maavaraa nostettu kolmisen tuumaa, ja iskunvaimentimetkin on jouduttu vaihtamaan järeämpiin. Renkaat on napattu Jeep Wranglerista, ja kokonaisuus tuokin häilyvästi mieleen muinaisen AMC:n neliveto-Eaglen, vaikka Buick edelleen raapiikin maata pelkillä takatassuillaan.

Suosittelemme

Rehellinen myyjä mainitsee, että kaupunkiajossa autolla voi ajaa melko huolettomasti, mutta maantiellä se vaatii enemmän huomiota. Ohjauksen vaeltelu ja auton vaappuminen voi olla tuttua vanhemmista maastoautoista, mutta pidemmän peräylityksen Buickissa asiat voivat helpommin muuttua kohtalokkaiksi. Auto näyttäisi muutoin olevan ihan mielekkäässä kunnossa. Sisustus näyttää sekin kohtuullisen siistiltä, mutta ilmastointi, vakionopeudensäädin ja pyyhkimet kaipaavat kaikki huoltoa.

Myös ruostetta löytyy, joskin ei varmasti Suomen suolateiden mädättämää tasoa. Autoa esittelevä lyhyt video osoittaa, että se käynnistyy nopeasti, mutta pientä hihnan vinkumista kuuluu hetken kahdeksikon kehräyksen taustalta. Videon jatkuessa myös nähdään ja kuullaan, että konepelti, sekä kaikki viisi ovea, takaovi mukaan lukien, avautuvat ja sulkeutuvat tyydyttävän metallisen äänen säestäminä. Tämä tuunattu vanhanliiton Buick ei ole kaikkien makuun, mutta ainakin allekirjoittaneen makuheroja se kutittelee mukavalla äijämäisellä otteellaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat