Tämä 1965 Mustang Shelby GT350 majaili vuosikymmenten ajan autiotalossa

Klassikkoautojen metsästäjät ovat onnistuneet pelastamaan hylätystä asuintalosta todellisen autoaarteen. Yhdysvaltain Georgiassa pressun alla vuosikymmeniä uinunut Mustang Shelby GT350 on kestänyt aikaa hämmästyttävän hyvin.

Viime vuoden lopulla Zach Taylor -niminen klassikkoautojen metsästäjä Yhdysvalloista huomasi Facebookissa ilmoituksen, jossa kaupiteltiin vuosimallin 1966 Ford Mustang Shelbyn ohjauspyörää. Taylorin jututtaessa myyjää, tämä kertoi perineensä rappeutuneen vanhan talon järven rannalta, jonka autotallin pimennoista oli löytynyt kolme autoa: 1991 Mustang Convertible, 1965 Mustang K-Code ja joukon ylivoimaisesti arvokkaimpana 1965 Mustang Shelby GT350.

Ikoninen ja haluttu amerikkalainen muskeliauto löytyi pressun alta. Auton kori paljastui saaneen vuosikymmenten aikana osansa kosteuden mukanaan tuomasta ruosteesta, mutta muilta osin Mustang paljastui lähtökohdat huomioiden hämmästyttävän hyvin säilyneeksi. Tärkeäksi paljastui myös tieto, että voimansiirto oli alkuperäinen ”matching numbers”. Paikalle saapuneet klassikkoautojen ostajat tekivätkin nopeasti kaupat kaikista kolmesta Mustangista.

Miehet tekivät auton löytymisestä videon, ja jakoivat sen American Mustangs -Youtube kanavalla. Videolla käy ilmi auton kunto, kun sitä työnnetään ulos tallin uumenista päivänvaloon. Auton uusi omistaja Matt Taylor on jo ehtinyt kunnostaa Mustangin 289cu kahdeksikon, ja se saatiin miehen mukaan toimimaan jopa yllättävän vähällä vaivalla. Myös auton jousitus, polttoainetankki, sekä pakoputkisto on jo uusittu, jotta auto toimisi teknisesti hyvin. Myös auton sisätilat on perusteellisesti putsattu, mutta auton ulkokuori on jätetty patinoituneeseen tilaansa.

Taylorilla ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmia auton myymiseksi, mutta koska kyseessä on vain 562 yksilöä vuonna 1965 valmistettu aito Shelby GT350, olisi sille ostajia taatusti jonoksi asti. Huippukuntoisista yksilöistä saa vaivatta yli 400 000 taalaa, joten nykyisessäkään kunnossa tämä Musti ei pikkurahalla vaihda omistajaansa.JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.