Tällä laitteella hilse lähtee päästä varmasti – Brabuksen virittämä Ässämersu on maailman nopein ja tehokkain nelipaikkainen avo

Viikonloppuna ajetun Le Mansin legendaarisen 24 tunnin kisan yhteydessä nähtiin myös uutta siviilipuolen kalustoa. Saksalainen Mersu-virittäjä Brabus paljasti nimittäin kisapaikalla oman tulkintansa Mercedes-AMG S 63 Cabriosta. Jo vakiona ripeästä nelipaikkaisesta luksusavosta on tullut virityspajan käsittelyn jälkeen maailman nopein ja tehokkain nelipaikkainen avoauto.

Brabus_2

Brabus 850 Cabrioksi nimetty tuunattu avo-Ässä näyttää varsin häijyltä, koska auto on lähes täysin musta vanteiden punaisia reunaraitoja ja muutamia hiilikuituosia lukuun ottamatta. AMG:n korisarjaa on höystetty vielä Brabuksen omilla lisäpalikoilla, ja pyörät ovat peräti 21-tuumaiset. Lisäksi alustaa on madallettu 15 millillä, ja sisustassakin näkyy virityspajan kädenjälki.

Brabus_3

Tärkeintä autossa on kuitenkin melkoisia doping-aineita nauttinut moottori. Vakiokunnossa 5,5-litrainen tuplaturboveekasi on porattu 5,9-litraiseksi, eli Brabuksen tekemä käsittely on kaukana tavallisesta softavirityksestä. Koneen kaksi turboa on lisäksi korvattu isommilla ahtimilla ja pakosarjatkin on laitettu uusiksi. Pakettiin kuuluvat myös 75-milliset downpipet, uudet metallikatalysaattorit sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettu pakoputkisto.

Brabus_5

Suosittelemme

Tuplaturbokasista irtoaa näiden muutosten jälkeen tasan 850 heppaa, ja maksimivääntö olisi periaatteessa päätähuimaavat 1450 newtonia. Lukema on kuitenkin rajattu 1150 newtonmetriin voimansiirron kestävyyden vuoksi. Voima välitetään Mersun 4MATIC-järjestelmän kautta kaikille neljälle pyörälle, ja vaihteistona käytetään seitsemänpykäläistä automaattia. Kuski pystyy myös vaihtamaan halutessaan manuaalisesti ratin alumiinisista läpysköistä.

Brabus_6

Auton suorituskyky on kaikesta luksuksesta huolimatta varsin murhaavaa tasoa. Avokattoinen jättiläinen singahtaa nollasta sataan vain 3,5 sekunnissa, eli lukema on parantunut 0,4 sekunnilla vakiokuntoiseen AMG:hen verrattuna. Kahdensadan vauhtiin Brabus kiihtyy 9,4 sekunnissa, ja huippunopeus on peräti 350 km/h. Auto kulkisi vielä enemmänkin, mutta huiput on rajattu tähän lukemaan elektronisesti renkaiden kestävyyttä silmälläpitäen. Brabus 850 Cabrio taitaa siis olla yksi maailman parhaista lääkkeistä neljän hengen hilseenpoistoon yhdellä iskulla.

Brabus_4Brabus

Lue lisää