Tällä autolla Rolling Stonesin Keith Richards ajoi keikoille – nyt rollarin Ferrari Dino 246 GT tulee huutokauppaan

Rock-tähtien ja autojen lähes pyhä liitto on kestänyt jo rock’n’rollin alkuajoista lähtien. 1960- ja 1970-luvuille tultaessa urheilu- tai luksusauto oli jo lähes pakkohankinta jokaiselle itseään kunnioittavalle rokkarille. Esimerkiksi The Beatlesin jäseniä nähtiin niin Rolls-Roycessa kuin Facel Vegassakin, ja The Rolling Stones ei jäänyt pekkaa pahemmaksi.

Bändin kitaristi Keith Richards hankki vuonna 1972 hopeanvärisen Ferrari Dino 246 GT:n käytettäväksi Kaliforniassa. Niinpä autossa oli vasemmanpuoleinen ohjaus, mutta se ei estänyt Richardsia laivaamasta Ferraria myöhemmin Lontooseen. Mies ei pitänyt lentämisestä, joten hän ajoi Dinolla Rolling Stonesin Euroopan turneiden keikoille 1970-luvulla. Richards saapui kuulemma usein bändin hotellille keskellä yötä suoraan Ferrarin ratista.

Auto oli selvästi mieluinen rokkarille, koska hän piti sen yli 15 vuoden ajan. Sitten Dino päätyi japanilaiselle keräilijälle, joka omisti Ferrarin vuoteen 2014 asti. Tämän jälkeen ostajaksi ilmaantui toinen rokkari, eli The Prodigy -yhtyeen Liam Howlett. Hän osti auton Monacossa järjestetystä huutokaupasta, ja Dino säilyi Howlettin omistuksessa pari vuotta. Seuraavaksi Ferrari päätyi sen nykyiselle omistajalle, joka on päättänyt laittaa keskimoottorisportin jälleen tarjolle huutokauppaan.

Päältä hopea ja sisältä musta Dino on edelleen hyvin vähän ajettu, koska sen mittarissa on vasta noin 30 000 mailia. Niistä noin 25 000 on peräisin Richardsin ajamilta Euroopan kiertueilta 1970- ja 1980-luvuilla. Auton moottori on kuitenkin käyty täysin läpi muutama vuosi sitten, joten Ferrarin pitäisi olla teräkunnossa uutta omistajaa varten.

Suosittelemme

Dinon hinnan arvellaan nousevan 300 000 – 400 000 punnan välille, kun se tulee tarjolle Bonhamsin tulevana viikonloppuna järjestämään huutokauppaan. Se pidetään historiallisten kilpurien Goodwood Revival -tapahtuman yhteydessä, joten puitteet ovat ainakin kohdallaan Keith Richardsin entisen Ferrarin myyntiä varten.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat