Taiwanilainen Saab-jälleenmyyjä kieltäytyy hylkäämästä asiakkaitaan

Vaikka Saab-automerkin kuolemasta on jo yli kymmenen vuotta, Taiwanista löytyy Saabin nimeen vannova myyjä, joka jatkaa sitkeätä ja menestyksekästä työtään merkin parissa.

Jos Saab-sanan googlaa tänä päivänä, niin yksi ensimmäisistä osumistasi on yrityksen sivuilta löytyvät puolustusvoimien käyttöön valmistetut lentokoneet, torpedot ja muut “turvallisuustuotteet”. Heidän verkkosivuillaan on jopa erityinen osio, jossa brändin historiankertauksen lisäksi todetaan, että merkin autoteollisuuspuoli hakeutui konkurssiin vuonna 2011 sen jälkeen, kun amerikkalainen autojätti GM yksinkertaisesti hylkäsi Saabin.

Vaikka useimmat meistä ovat hyväksyneet Saabin kuoleman, ja pystyneet hyvästelemään tämän aikansa innovatiivisen ruotsalaisen automerkin, ei eräs taiwanilainen jälleenmyyjä ole ollut valmis jättämään Saabin suuruuden aikoja taakseen. Päin vastoin hän on jatkanut menestyksekkäästi liiketoimintaansa automerkin parissa näihin päiviin saakka.

Scandanavia Asia Corporation (SAC) on edustanut ruotsalaista brändiä aina vuodesta 1980 lähtien, ja ottanut tehtäväkseen jatkaa asiakkaidensa palvelemista vielä pitkään sen jälkeen, kun Saab-kyltit on poistettu muiden myyjien autohalleista. Nyt emme myöskään puhu mistään pienestä autotallifirmasta, sillä SAC omistaa ja operoi yhteensä kuutta eri huoltokeskusta eri puolilla Taiwania. Kaikki nämä keskukset on omistettu yksinomaan Saabeille, ja tämän lisäksi löytyy vielä 12 valtuutettua Saab-korjaamoa muualta maasta.

Suosittelemme

Vielä vaikuttavampaa on, että heidän uusin toimipaikkansa avattiin vasta viime vuonna. Myynti jatkuu kiitettävällä tasolla, vaikka uusia autoja ei enää löydykään, ja SAC joutuukin ottamaan valikoimiinsa vain käytettyjä malleja. “Olemme tehneet parhaamme pitääksemme Saabin hengissä Taiwanin teillä”, sanoo Scandanavia Asia Corporationin johtaja Salo Yang. ”Palveluiden tarjoaminen Saabeille on meidän vastuullamme, koska SAC myi kaikki uudet Saab-autot Taiwanissa. Brändin ylläpitäminen on yksinkertaisesti meidän velvollisuutemme”, Yang jatkaa.

SAC pystyy jatkaa toimintaansa jäljellä olevilla autojen osilla, joita on ostettavissa vielä General Motorsin varastoista ja muilta toimittajilta, kuten AC Delco ja Orio -yrityksiltä, jotka pystyvät vielä toimittamaan osia riippumattomille jälleenmyyjille. Joissakin tapauksissa SAC on pystynyt myös valmistamaan itse uudelleen omia osiaan pitääkseen asiakkaiden autot huollettuina. Valitettava totuus on kuitenkin se, että koko merkin toimintaa täytyy ylläpitää ilman virallista Saab Groupin tai General Motorsin apua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat