Tahallinen jarruttelu sai perässäroikkujan ajamaan ulos tieltä

Toisen auton puskurissa roikkuminen on vaarallista, mutta niin on myös tahallinen jarruttelu perässäroikkujan karistamiseksi.

Yhdysvaltain Michiganissa sattui äskettäin onnettomuus, jonka onnettomuusauton kojelautakamera onnistui taltioimaan. Hondan tila-autoa ajanut kuljettaja varoittaa perässäroikkujaa nopealla jarruvalojen väläytyksellä ja tämä temppu pidentääkin ajoväliä hetkiseksi. Perässä ajavan Subarun kuljettaja ajaa uudelleen Hondan tappituntumalle, johon tila-auton kuljettaja vastaa jarruttamalla oikein kunnolla. Subarun kuljettaja tekee väistöliikkeen, jonka seurauksena hän ajaa ulos tieltä.

Tämä on hyvä opetus siitä, että perässäroikkuminen ja tahallinen jarruttelu on vaarallista. Loppuun liikennelegenda Ensio Itkosen lausahdus: “Liikenteessä täytyy muistaa, että siellä ei päde viidakon lait”.

https://youtu.be/NQJOKM9GkVg

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat