Suomen suosituimmat sähköautot ovat Nissan ja Tesla

Suomalaiset ovat alkaneet kiinnostua yhä enemmän sähköautoista ja alkuvuoden perusteella kiinnostus realisoituu usein myös hankinnaksi asti.

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin 242 sähköautoa, joiden kärjessä komeili edustusauton hintainen Tesla Model S. Hyvänä kakkosena oli huomattavasti edullisempi Nissan Leaf, joka on napannut Teslalta kärkipaikan alkuvuoden aikana. Leaffeja on rekisteröity 42 ja Tesloja 30 kappaletta. Muita sähköautoja on myyty vain yksittäiskappaleita.

Kuluvan vuoden sähköautomyyntiä kiihdyttää edustusluokan tila-auto Tesla Model X, joka saapuu tänä vuonna Suomeen. Teslan uusimmasta julkistuksesta, Model 3:sta on tehty Suomessa jo yli toistasataa varauta, vaikka autojen toimitukset alkavat vasta vuonna 2018. Model 3:ssa ostajia kiinnostaa erityisesti Model S:ää selvästi alempi myyntihinta.

Myös lataushybridit kiinnostavat Suomalaisia ja niitä onkin rekisteröity yli sadan kappaleen kuukausitahtia. Ykköspallilla komeilee Volvon uusi XC90 T8 -hybridi, jonka rekisteröintimäärä on 111 autoa. Vertailun vuoksi, se on enemmän kuin mitä viime vuoden ykkönen, Mitsubishi Outlander PHEV myi koko vuoden aikana! Tänä vuonna Outlander tulee kakkosena vaatimattomalla 27 auton määrällä, mutta uuden mallin myynti on vasta alussa.

 

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat