Suomalaisfirman kustomoima Toyota Hilux on kuin oikeaan kokoon paisunut Tamiyan radio-ohjattava

Japanilainen Tamiya kuuluu koottavien muovisten ja radio-ohjattavien pienoismallien pioneereihin. Monet firman tuotoksista on tehty japanilaisautojen pohjalta, ja tähän sarjaan kuuluu myös vuonna 1980 lanseerattu Toyota Hilux Bruiser. Suureen suosioon noussut minikokoinen pick-up oli saanut vaikutteita jenkkien monsteriautoiosta, ja niinpä mallin alla nähtiin mahtavan kokoiset donitsit. Auton värityskin oli hyvin amerikkalaishenkinen, ja kyljistä löytyi vihaisen näköinen piirretty sika.

Tamiyan Hilux on jäänyt monen sillä leikkineen muistoihin, ja niinpä Ison-Britannian Toyota päätti tehdä mallille vastineen 1:1-mittakaavassa. Asialle laitettiin suomalainen Arctic Trucks, joka on erikoistunut Toyotan pick-upien muuntamiseen lähes maastoon kuin maastoon sopiviksi. Uniikki yksilö tehtiin uuden Hiluxin Extrra Cab -version pohjalle, jotta radio-ohjattavan kaksiovinen ulkonäkö saatiin säilytettyä. Mallia vastaava jättipyörä-look toteutettiin puolestaan Arctic Trucksin AT35-nimisen muutossarjan avulla, joka tuo mukanaan massiiviset 305/80 R 17 -renkaat.

Myös alusta piti laittaa pyörien takia uusiiksi, ja vakiojousitus on korvattu Fox Shoxin valmisteella. Lisäksi autoon asennettiin lokasuojanlevitykset ja uudet välitykset, jotta nopeusmittari näyttää oikein jättipyörilläkin. Vanteet ovat kromipintaiset Tamiyan mallin tavoin, ja Hiluxin kori teipattiin radio-ohjattavan tyyliin siniseksi. Raidat sekä logotkin ovat identtiset, ja lavan takalaitaan on teipattu nostalgisen oloinen TOYOTA-teksti menneiden vuosikymmenten lava-autojen tavoin. Myös katon valkoinen takaosa ja takaikkunan ritilät on toteutettu kolmiulotteisen näköisellä teipillä, koska uuteen Hiluxiin ei löytynyt mistään oikeaa takalasin ritilää.

Suosittelemme

Pienoismallifiilis on viimeistelty lavalta löytyvällä isolla virtakytkimellä, valkoisilla putkipuskureilla ja lavalle sekä konepellille sijoitetuilla feikkikorikiinnikkeillä. Lisäksi lavalta törröttävä massiivinen antenni antaa vaikutelman oikeaan kokoon paisuneesta radio-ohjattavasta. Tamiyan malli liikkui sähköllä, mutta oikean auton pellin alla pörisee vakiokuntoinen nelipyttyinen turbodiesel, josta irtoaa noin 150 heppaa. Voima välitetään luonnollisesti kaikille neljälle pyörälle kuusivaihteisen manuaalin kautta.

Auto on Isossa-Britanniassa täysin katulaillinen, ja sen avulla juhlistetaan Toyotan ja Tamiyan pitkään jatkunutta yhteistyötä. Autonvalmistaja on julkaissut aiheesta videoitakin, joissa ajetaan sekä radio-ohjattavilla että oikeilla autoilla. Ideana on kertoa, että molemmilla pääsee etenemään vaikeissakin olosuhteissa.

Lue lisää