Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen pomo Carlos Tavares seuraa tarkasti politiikkaa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Puhuessaan äskettäin lehdistön edustajien kanssa yhtiön Mirafiorin tehtaalla Italiassa Tavares totesi, että autonvalmistaja seuraa tarkasti kansan puhumista vaaliuurnilla. Hän myös myönsi, että Stellantis joutuu tekemään omat johtopäätöksensä, ”jos poliittinen ja yleinen mielipide pyrkii vähentämään sähköautoja.”

”Ensi vuonna on kaksi tärkeää vaalia – Euroopan parlamentin vaalit kesäkuussa, ja USA:n vaalit marraskuussa. Voi olla, että siihen mennessä politiikka on jo erilaista”, Tavares totesi lisäten, että ”yksi tehtävistäni on valmistaa yritystä uusiin puitteisiin, ja meillä on suunnitelmia tätä varten.”

Kuva: Stellantis.

Vaikka Stellantis saattaa joutua tekemään muutoksia sähköistyssuunnitelmiinsa näiden vaalien tuloksista riippuen, se on edelleen sitoutunut merkittävään muutokseen. Itse asiassa yrityksen tiedottaja on vahvistanut, että Stellantis pitää kiinni Dare Forward 2030 -suunnitelmastaan. Sen mukaan 100% yhtiön Euroopan myynnistä tulisi akkukäyttöisistä sähköajoneuvoista vuoteen 2030 mennessä, ja puolestaan 50% Yhdysvaltojen myynnistä toteutuisi vastaavasti samaan päivämäärään mennessä.

Taustalla häämöttää erityisesti päätös, jonka mukaan Euroopan unioni kieltää useimpien uusien polttomoottoriajoneuvojen myynnin vuodesta 2035 alkaen. Yhdysvalloissa Kalifornia ja ainakin kymmenen muuta osavaltiota aikovat myös lopettaa polttomoottoriautojen ja kevyiden kuorma-autojen myynnin asteittain vuoteen 2035 mennessä.

Suosittelemme

Suurin osa Stellantiksen tulevista sähköautoista perustuu sen STLA Small, Medium, Large ja Frame -nimeä kantaviin koon perusteella mukautuviin arkkitehtuureihin. Äskettäin kuitenkin paljastettiin, että Citroen e-C3:n uusi “Smart Car” -alusta tukee jopa seitsemän automerkin uutta tuotantomallia, mukaan lukien Fiat ja Opel.

Kuva: Stellantis.
LähdeCarscoops

Lue lisää