Škoda Superb -farmaria saa nyt myös luodinkestävänä

Otsikkoa voisi luulla aprillipilaksi, mutta nyt on jo kesäkuu ja tämä on täyttä totta. Škoda UK (Iso-Britannia) toteutti yhdessä salaisena pysyttelevän yhteistyökumppaninsa kanssa kolmen vuoden suunnitteluprojektin, jonka tuloksena syntyi panssaroitu ja luodinkestävä Škoda Superb -farmari.

PAS300 -sertifioitu, siviilikäyttöön panssaroitu Superb perustuu normaaliin 2.0 TDI -moottorilla varustettuun farkkumalliin, jonka koria on modifioitu huolella. Myös jarruja ja jousitusta on parannettu lisääntyneen painon vuoksi. Panssaroitu Superb on luodinkestävä ja se selviää tiettyyn pisteeseen asti myös räjähdysten aiheuttamasta paineaallosta. Superb on varustettu myös edessä ja takana sijaitsevin integroiduin hälytysvaloin.

Panssaroidun farkun hinta on hieman paisunut kasvaneen turvatason myötä ja sen hinta alkaa Iso-Britanniassa 118 688 punnasta, eli noin 135 769 eurosta – melkoisen hintava Škodaksi, mutta sulautuu hyvin massaan.

 

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat