Siperialaismies teki Mersun G-mallia muistuttavan maastoauton jäästä, ja se liikkuu

Venäjän Siperiassa on helppo tehdä jäätaidetta, sillä talvi on ankara ja pakkasta riittää. Tällä hetkellä lämpötila pyörii -20 celsiusasteen molemmin puolin, mutta viime vuoden loppupuolella lämpötila putosi jopa -69 asteeseen!

Siperialaismies rakensi mainostarkoituksessa Mercedes G-sarjan maastoautoa muistuttavan ajoneuvon, jolla on mahdollista myös ajaa. Ajo tosin pitää olla varovaista, sillä UAZ -maastoauton pohjan päällä makaa peräti kuuden tonnin edestä jäätä. Auto painaa kolme kertaa alkuperäisen UAZ:n painon verran. UAZ-maastoautoja on tehty pääasiassa Venäjän armeijan käyttöön ja niitä on käytetty myös Suomen puolustusvoimissa, joten ketterä maasturi on varmasti tuttu ainakin kaikille armeijan “joitakin vuosia sitten” käyneille.

Jääauton näyttävyyttä lisää “koriin” integroidut led-valot, joiden väriä voi vaihtaa mielen mukaan. Aika hauska idea, tosin kevät koittaa aikanaan myös Siperiassa ja lämpötilan noustessa plussan puolelle, on tämä auto historiaa.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat