Singaporessa voi ostaa luksusauton maailman suurimmasta myyntiautomaatista

Mitä tekisit jos voittaisit vaikka Eurojackpotissa 46 miljoonaa? Jos olet autojen ystävä ja passisi on voimassa, niin siinä tapauksessa ensin nettiin ja sitten Singaporeen hakemaan haikailemasi luksus- tai superauto maailman suurimmasta myyntiautomaatista.

Autobahn Motors avasi vuodenvaihteessa futuristisen autokaupan Singaporessa. Kyseessä on 15-kerroksisen talon korkuinen myyntiautomaatti, jossa on tarjolla muun muassa tuttuja luksusautomerkkejä, kuten Bentley, Ferrari, Lamborghini ja Maserati. Automaatissa on paikka peräti kuudellekymmenelle autolle.

Tämän automaattisen autokaupan pohjakerroksesta löytyy kosketusnäyttö, josta asiakas ensin valitsee haluamansa auton. Valinnan jälkeen automaatti siirtelee menopelin asiakkaan nenän eteen parissa minuutissa. Kymmeniä autoja voi siis katsella kävelemättä metriäkään ja samalla voi vaikka nauttia lasillisen kuplivaa.

Autobahn Motorsin toimitusjohtaja, Gary Hong, kertoo epätavallisen rakennusratkaisun juontaneen juurensa paikallisen maankäytön tehokkuudesta, suuren myymälätilan tarpeesta, innovatiivisesta asenteesta ja kilpailuedun tavoittelusta. Autoliike herättää positiivista huomiota ratkaisullaan ja ehkä tässä on esimerkki autoliikkeiden tulevaisuudesta.

Vastaavia autonmyyntiautomaatteja löytyy myös Yhdysvalloista, mutta Singaporen automaatti on toistaiseksi suurin lajissaan. Maailmalta löytyy myös vastaavalla tekniikalla toteutettuja pysäköintitaloja, missa asiakkaan ei tarvitse haahuilla etsimässä autoaan vaan saa sen eteensä korttia vilauttamalla. Kätevää!

Lue lisää