Siirrettävä talovaunu sopii loma-asunnoksi tai väliaikaiseksi kodiksi

On taloja ja asuntovaunuja, mutta mikä ihme on talovaunu? Lempääläläinen autokauppias Jari Lundán sai idean talovaunuista jo kymmenkunta vuotta sitten ja halusi tuoda kotimaan markkinoille siirrettävän kodin, jota voisi käyttää vaikkapa loma-asuntona tai väliaikaisena kotina. Käsite talovaunu tuli siinä samalla keksittyä, sillä se ei ollut aiemmin tuttu maassamme.

Aluksi Jari Lundán toi tyttärensä Johannan kanssa talovaunuja Englannista ja ensimmäiset tuotiin Suomeen vuonna 2009. Englantilaisten talovaunujen laatu ei kuitenkaan ollut täysin isännän mieleen, koska niissä oli muun muassa liian ohuet seinät ja ne olivat ylipäätään liian asuntovaunumaisia.

Nyt myynnissä oleva pyörillä varustettu talovaunu on Suomessa valmistettu ja se myydään kalustettuna ja sisustettuna. Vaunun ulkomitat ovat 3,6 x 10,8 metriä ja sisätilaa on 34 neliötä, eli pienen kaksion verran. Talovaunussa on olohuone tupakeittiöllä, kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone ja eteinen.

Talovaunu on puurunkoinen, sen katto on palahuopaa ja ulkoverhous on helppohoitoista vinyyliä. Seinissä, katossa ja lattiassa olevat paksut uretaanilevyt ja kaksinkertaiset avattavat ikkunat toimivat hyvänä lämmöneristeenä. Lämmitys on hoidettu ilmalämpöpumpulla ja koneellinen ilmanvaihto on varustettu lämmön talteenotolla, joten talovaunu on täysin talviasuttava. Talovaunussa on sähkö-, vesi- ja viemäriliitännät.

Suosittelemme

– Usein miten ostaja hankkii talovaunun loma-asunnoksi tai sijaiskodiksi esimerkiksi rakennusprojektin ajaksi. Useita talovaunuja on mennyt myös jo olemassa olevaan mökkipihapiiriin, jotta tontille sai sujuvasti mahtumaan useamman sukupolven, kertoo Johanna Lundán.

Talovaunussa riittää varusteita. Kylpyhuoneessa on suihkukaappi, allaskaluste hanalla, pakastava kuivakäymälä ja lämminvesivaraaja. Tupakeittiöstä löytyy keraaminen liesitaso, liesituuletin, kiertoilmauuni, jääkaappi pakastelokerolla ja 1 ½-altainen tiskiallas valutustasolla.

Entä mitä tämä kaikki maksaa? Kalustetusta ja sisustetusta Lempo-talovaunusta pyydetään veroineen 67 500 euroa. Siihen rahaan ei Suomesta ainakaan Etuovi.com:n mukaan löydy yhtään 34 neliöstä asuntoa. Talovaunu ei useinmiten tarvitse rakennuslupaa ja se on myös katsastusvapaa!

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat