Shelbyn “punaisessa koodissa” on yli 1300 hevosvoimaa – tuplaturboilla ryyditetty Mustang GT500 ei ole katulaillinen edes USA:ssa

Mekaanisesti ahdetulla veekasilla varustettu Ford Mustang Shelby GT500 on Atlantin toisella puolella eräänlainen duunarin superauto. Shelbyn uusimman virityksen jälkeen se hätyyttelee tehoillaan jo hyperautoja.

Code Red -nimeä tottelevaa Shelby Americanin luomusta valmistetaan yhteensä vain 30 yksilöä. Ne tehdään mallivuosien 2020-2022 autojen pohjalta niin, että jokaiselle vuodelle osuu 10 ”punaista koodia”. Monia korin, alustan ja voimalinjan palikoita kattava muutossarja maksaa USA:n kotimarkkinoilla lähes 210 000 dollaria, ja tähän päälle lisätään vielä lähtökohtana toimivan GT500:n hinta.

Projektin inspiraatio ja nimi tulee vuonna 2008 kokeilukäyttöön tehdystä edellisen sukupolven GT500:sta, joka jäi yksittäiskappaleeksi. Kyseisen Code Redin 5,4-litraisen kasin mekaaninen ahdin korvattiin kahdella turbolla, ja sama lähestymistapa on käytössä nytkin. Tällä kertaa 5,2-litraisesta voimanlähteestä revitään yli 1014 hevosvoimaa ja 1058 newtonmetriä jenkkien 93-oktaanisella pumppubensalla. E85-etanolilla voimavarat kasvavat peräti 1318 heppaan ja 1356 newtoniin.

Voimantuotosta vastaava Fathouse Performancen tuplaturbosarja pitää sisällään tuplakuulalaakereilla varustetut ahtimet, ruostumattomasta teräksestä valmistetut pakosarjat sekä 76-milliset downpipet. Itse moottoriin asennetaan räätälintyönä tehdyt Manleyn männät ja kiertokanget, ARP:n kannenpultit ja järeä jakoketju, uudet ruiskusuuttimet sekä MoTecin moottorinohjaussofta.

Suosittelemme

Ulkokuori saadaan tehojen tasolle mm. hiilikuidusta tehdyn konepellin, etusplitterin, takadiffuusorin ja ison takasiiven myötä. Autoon asennetaan myös pulleammat lokasuojat, jotka kätkevät sisäänsä Shelbyn alumiiniset takovanteet. Ajettavuutta kohentaa täysin säädettävä jousitus, ja sisustaa koristavat istuinten uuden nahkaverhoilun lisäksi kojelaudan numeroitu laatta, brodeeratut lattiamatot sekä takapenkin paikalle sovitettu turvakaari.

Valitettavasti ”punainen koodi” ei ole Amerikassakaan katulaillinen, ja tehdastakuusta jää vain muisto jäljelle. Lisäksi Shelby pitää itsellään kaikki muutostyön aikana puretut GT500:n vakio-osat. Alkuperäisiin lisävarusteisiin kuuluvat hiilikuituvanteet voidaan kuitenkin palauttaa asiakkaan omalla kustannuksella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat