Shelby esitteli kovan 50-vuotisjuhlamallin – uudessa Mustang Super Snakessa on haluttaessa yli 750 heppaa

1960-luvun Mustangin pohjalta tehty Shellby GT500 Super Snake kuului aikakautensa brutaaleimpiin muskeleihin. Auto viettää tänä vuonna 50-vuotissynttäreitänsä, ja niinpä Shelby American on nyt luonut hieman vastaavan version uudesta Mustangista. Vuoden 2017 Super Snake paljastettiin Arizonan Scottsdalessa järjestetyssä Barrett-Jacksonin huutokaupassa, ja autoja valmistetaan vain 500 kappaleen rajoitettu erä.

Shelby American on kehittänyt muskeliuutuuden yhteistyössä Ford Performancen kanssa, ja sekä jousitusta että jarruja on päivitetty astetta tuhdimmalla tavaralla. Vauhdinhillitsiminä toimivat Wilwoodin isot levyt, ja jarrusatulat ovat kuusimäntäiset. Lähtökohtana käytetyn Mustang GT:n viisilitraisen veekasin päälle on lisäksi isketty mekaaninen ahdin, joka nostaa teholukeman melko hulppealle tasolle.

Potkua on vähintään 670 heppaa, mutta lisävarusteena tarjottavalla paremmalla ahtimella teho nousee yli 750 pollen lukemiin. Auto pinkaisee oikein varusteltuna, tavallisella pumppubensalla ja Michelinin katurenkailla vain 3,5 sekunnissa nollasta 60 mph:n (96 km/h) lukemaan. Varttimaili sujuu puolestaan 10,9 sekunnissa, mikä on jo lähes hyperautoluokkaa.

Suosittelemme

Ulkoapäin superkäärmeen tunnistaa uudesta konepellistä, maskista, helmoista, diffuusorista ja takaspoilerista. Auton yli kulkevia perinteisiä raitojakaan ei ole unohdettu, ja lisäksi mm. putkenpäät sekä vanteet ovat erityisen sporttista mallia. Sisällä on puolestaan Autometerin lisämittarit, sporttipenkit Shelbyn logoilla, erityiset kynnyslistat ja legendaarisen virityspajan laatta kojelaudassa.

Auton hinnan ja suorituskyvyn suhdetta mainostetaan loistavaksi, ja USA:n markkinoilla uuden Shelbyn hintalapussa lukee vajaan 70 000 dollarin lukema. Vastaavat menohalut tarjoavat superautot painivat aivan eri hintaluokassa, joten Shelbyn kilpailijat löytyvät lähinnä Dodge Challenger Hellcatin ja muiden jenkkimuskelien joukosta.

LähdeCarscoops

Lue lisää