Seatilla on kuumia pullia uunissa – 300-heppainen Cupra-katumaasturi tulee ensi vuonna

Cupra on Seatin sporttibrändi, jonka alla on nähty varsin hienoja ajajan autoja viime vuosina. Esimerkiksi Leonin farkkumallista tehty Cupra-versio nappasi Audin konsernisisarilta Nürburgringin nopeimman farmarin tittelin, eli espanjalaisilta löytyy osaamista urheilumallienkin osalta.

Seat esitteli äskettäin Ateca-katumaasturin, joka on merkin ensimmäinen SUV. Ateca on VW Tiguanin edullisempi sisarmalli, ja auto on nousemassa kovaa vauhtia myydyimmäksi Seatiksi. Katumaasturibuumi jyllää sen verran voimakkaana, että espanjalaiset tuovat markkinoille myös pienemmän SUV:n lähiaikoina, ja lisäksi Atecan pohjalta tehdään kuuma Cupra-versio. Katumaasturin sopivuudesta sporttiseksi Cupraksi on käyty pitkiä keskusteluja espanjalaismerkin pääkonttorilla, mutta sille on nyt ilmeisesti näytetty vihreää valoa.

Ateca Cupran testimuuli on jo bongattu liikenteessä, eli sitä kehitetään hiki hatussa. Konepellin alla nähdään Leon Cuprasta ja mm. VW Golf R:stä tuttu kaksilitrainen turbonelonen, jonka tehot ovat 300 hevosvoiman luokkaa. Sportti-SUV:hen tulee voimavarojen mukaiset isot pyörät sekä jarrut, neljä pakoputkenpäätä ja aggressiivisemman näköiset puskurit. Auton pitäisi pinkaista nollasta sataan noin 6,5 sekunnissa, ja testiprototyypin kierroslukumittarin punaviiva on peräti 8000 rundin kohdalla.

Premium-merkeiltä on jo nyt tarjolla lukuisia sporttisia katumaastureita, mutta massamerkeiltä sellaisia ei ole juuri nähty. Seat pääsisi Ateca Cupran myötä ensimmäisten joukossa apajille, jolloin se pystyisi erottautumaan oivalla tavalla kilpailijoistaan. Ateca Cupralla olisi tämän myötä positiivinen imagovaikutus koko Seatin brändille. Seat saattaa tuoda Atecan ja tulevan pikku-SUV:n rinnalle myös seitsemänpaikkaisen katumaasturin vuoden 2020 tienoilla, mutta Ateca on näistä kolmesta myyntilukujen valossa potentiaalisin lähtökohta kuumalle katumaasturille.

Ateca Cupra aiottiin ilmeisesti paljastaa jo viimekuisessa Pariisin autonäyttelyssä, mutta siellä haluttiinkin panostaa täysillä Atecan perusversioiden esittelyyn. Espanjalaisten uusi SUV käy muutenkin sen verran hyvin kaupaksi, että sporttimallin esittelylle ei ole mitään varsinaista kiirettä, koska kysyntä ylittää jo nyt tarjonnan. Cupra saadaan ilmeisesti myyntiin vasta ensi vuoden loppupuolella, ja siitä tulee Seatin kallein malli ainakin toistaiseksi.

LähdeAutocar

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat