Salakuvissa hieman erikoisempi superauto – Mazzanti Evantra millecavalli

Mazzanti on italialainen autonvalmistaja, josta et ehkä ole vielä kuullut. Mazzanti on kuitenkin tehnyt persoonallisia autojaan jo vuodesta 2002 alkaen. Autoja tosin valmistetaan vain viisi kappaletta vuosittain, joten sellaisen näkeminen liikenteessä olisi melkoinen lottovoitto.

Viimeisin Mazzanti Evantra -superauto esiteltiin vuonna 2013 Monacon Top Marques-tapahtumassa. 1300 kiloinen Evantra tarjoaa peruskonfiguraatiolla 751 hevosvoimaa, jotka otetaan vapaasti hengittävästä 7-litraisesta V8-moottorista. Valmistaja lupaa auton kiihtyvyydeksi 0-100 km/h noin kolmisen sekuntia ja huippunopeudeksi 360 km/h.

Evantrasta on olemassa vielä hardcore-malli lisänimeltään millecavalli, jossa on 7,2-litrainen bi-turbo V8. Moottorista revitään kahden turbon avulla peräti 1000 hevosvoimaa. Kiihdytys 0-100 km/h tapahtuu 2,7 sekunnissa ja mikäli kantti kestää, niin millecavalli vie auton ja kuljettajan yli 400 km/h huippunopeuteen asti!

31.1.2017 julkaistulla videolla nähdään tulevan Evantran prototyyppi, joka saattaa olla takailmanohjaimesta päätellen millecavalli-osastoa. Video kannattaa katsoa äänet päällä, sillä prototyypissä on mahtavat äänet. Kilpa-automaiset äänet tuovat mieleen legendaarisen Ford GT40 Mk1 -kilpa-auton.

Mielenkiintoisena yksityikohtana videolla näkyy Evantralle ominaiset edestä taakse ja ylös aukeavat kaappariovet!

Suosittelemme

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat