Saksalainen Posaidon viritti avomallisen Ässämersun – luksusautossa on nyt yli 1000 heppaa

Mersun nykyisen S-luokan mallisto on laajempi kuin koskaan aiemmin, ja siihen on kuulunut syksystä 2015 lähtien myös avoversio. Nelipaikkainen Cabriolet herätti henkiin vuonna 1971 markkinoilta poistuneen W111-korisen avo-Ässän perinteet varsin menestyksekkäästi. Auto on nimittäin kuulunut oman segmenttinsä suosituimpiin malleihin, ja esimerkiksi BMW on nyt ryntäämässä samoille apajille tulevalla 8-sarjan avomallillaan.

Tehdasvirittäjä AMG:n käsialaa oleva S 63 on ollut erityisen kysytty paksulompakkoisten ostajien keskuudessa. AMG:n Ässää vauhditti auton kasvojenkohotukseen asti 5,5-litrainen tuplaturbokasi, joka on nyttemmin korvattu nelilitraisella tupla-ahdetulla V8:lla. Vanha moottori luovutti 585 hevosvoimaa, ja uudemmasta pannusta irtoaa jo 612 heppaa. Kummassakaan mallissa ei siis tarvitse kärsiä voimanpuutteesta, mutta lisä ei ole koskaan pahitteeksi.

Niinpä saksalainen Posaidon on ottanut käsittelyynsä 5,5-litraisella kasilla varustetun avomallisen S 63:n. Moottorin iskutilavuus on ensinnäkin suurennettu 6,3 litraan, joten kone vastaa nyt alkuperäistä paremmin auton mallimerkintää. Lisäksi pannu on saanut mm. taotut kiertokanget, männät ja kampiakselin. Sylinterinseinämiäkin on vahvistettu, ja venttiilinjouset ovat alkuperäistä tukevammat. Myös puristussuhdetta on muutettu, joten tämä viritys on kaukana pelkästä softatuunauksesta.

Suosittelemme

Turboahtimiakin on peukaloitu, ja moottori on saanut myös uuden ilmanoton, sporttimallisen ilmansuodattimen sekä vakiota paremman ahtoilman jäähdytyksen. Jäähdytinkin on vaihdettu, ja moottorin muutokset on viimeistelty uudella moottorinohjaussoftalla. Lisäksi sekä etu- että takatasauspyörästöä on vahvistettu, ja myös seitsemänpykäläinen kaksoiskytkinvaihteisto on saanut saman käsittelyn.

Vaiva ei ole mennyt hukkaan, koska moottorin teholukema on siirtynyt uudelle tuhatluvulle. Potkua on nyt tasan 1005 hevosvoiman ja 1400 newtonmetrin verran, mikä on jo hyperautoluokkaa. Nelipaikkainen luksusavo tykittää näillä voimavaroilla vain 2,9 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeus on jouduttu rajoittamaan elektronisesti vasta 350 km/h:n kohdalla. Tämän tehokuurin saa S 63:n lisäksi kaikkiin muihinkin AMG-Mersuihin, joissa on käytetty samaa 5,5-litraista tuplaturbokasia. Virityspaketin hinnasta ei ole tietoa, mutta se ei ole varmastikaan ihan halpaa hupia.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat