Sähköpeto pääsi tuotantoon – Polestar 2 “Beast” Edition 270 jää vain harvojen herkuksi

Polestar esitteli Ison-Britannian viimevuotisessa Goodwood Festival of Speedissä Beastiksi nimetyn konseptin 2-sähkösedaninsa pohjalta. Hyvin lähellä tuotantoautoa ollut tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että se päätettiin ottaa valmistukseen lähes sellaisenaan.

Polestar 2 BST Edition 270:ksi nimetty tuotantoversio tuotiin nyt julkisuuteen. Ulkoiset erot normaaliin 2:een ovat pieniä, mutta niitä kuitenkin on jonkin verran. Auton etupuskuri ei ole yhtä aggressiivisen näköinen kuin vuoden takaisessa konseptissa, mutta puskuri ja sivuhelmat ovat saaneet aerodynamiikkaa palvelevat lisäpalikat. Lisäksi maski on laitettu uusiksi, ja keskelle koria saa haluttaessa mattamustan raidan.

Sähkösedanin alla pyörivät mustat 21-tuumaiset vanteet, joiden design on saanut inspiraationsa Polestarin 1-mallista. Renkaina käytetään 245/35R21-kokoisia Pirelli P Zeroja, jotka on kehitetty juuri tätä autoa varten. Ulkoväriksi saa joko Thunder-nimisen harmaan tai Snow-nimellä kulkevan valkoisen, mutta mattapintainen Battleship Gray -teippauskin on tarjolla lisähintaan. Kontrastia saadaan kiiltävän mustista tehosteista sekä kullanvärisistä yksityiskohdista, joiden joukkoon kuuluvat jarrusatulat, iskunvaimentimien tietyt komponentit sekä venttiilinhatut. Ne ovat sävy sävyyn kullanväristen turvavöiden kanssa, jotka piristävät tummaa sisustaa.

Voimalinjaakin on viilattu urheilullisempaan suuntaan. Kaksi sähkömoottoria tuottavat nyt 476 hevosvoiman kokonaistehon ja 680 newtonmetrin maksimiväännön, eli lukemat ovat samalla tasolla kuin viimevuotisessa tutkielmassa. Virta saadaan 78 kWh:n akkupaketilta, ja alustaa on madallettu 25 millillä sporttisemman käsiteltävyyden nimissä. Polestarin erikoismallissa on Öhlinsin kahteen suuntaan säädettävät iskunvaimentimet, 20 prosenttia perusmallia jäykemmät jouset sekä etupäätä jäykistävä poikkituki. Jarruihin ei sen sijaan ole koskettu, koska Polestar 2:een on jo aiemmin saanut nelimäntäiset Brembon satulat.

Suosittelemme

Sähköpedon valmistusmäärä rajataan vain 270 yksilöön, jotka jaetaan Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Kiinan kesken. Tilauksia voi kuulemma tehdä paikallisten nettisivujen kautta, ja Suomenkin sivuilla voi jo rekisteröityä ennakkoon autoa varten. Hintaa ei ole kuitenkaan vielä kerrottu. Tuotanto starttaa pikapuoliin, mutta ensimmäiset asiakasautot on luvattu toimittaa vasta loppuvuodesta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat