Ruotsin poliisi saa alleen Volvon uuden luksusmallin

Ruotsin poliisi päivittää ajokalustoaan ja ottaa ensimmäisenä maailmassa virka-autokäyttöön Volvon uuden luksusfarmarin V90:n.

Ensimmäiset V90 -farmarit toimitetaan poliisin käyttöön jo heti ensi vuoden alussa. V90 sai parhaat arvosanat Ruotsin poliisin vaativissa testeissä ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto merkiksi, kuin ruotsalaislähtöinen Volvo.

Volvo V90

Ruotsin poliisille auto ei ole pelkästään auto, vaan se on työpaikka tai työpiste. Tämä tarkoittaa sitä, että autolle asetetaan muitakin vaatimuksia, kuin esim. suorituskyky ja ajettavuus. Myös ergonomia ja mukavuus otetaan huomioon autoa valittaessa. Ajokokeessa kiinnitetään huomiota seuraaviin: jarrutuskoe, esterata, väistökoe ja ajettavuus kovissa nopeuksissa.

Volvo V90 sai testeissä pisteytyksen 9,2/10, mikä on korkein Ruotsin poliisin testeissä koskaan saavutettu arvosana.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat