Katso miten elegantisti ja nopeasti Rolls Royce Dawn kiihtyy 0-250km/h

Rolls Royce ei tunnetusti rehentele autojensa suorituskyvyllä, vaan toteaa esitteissään suorituskyvyn olevan riittävä. Ajotapahtuma Lion’s Runiin osallistuva tiimi kuvasi lyhyen testivideon, missä havainnollistetaan Rolls Royce Dawn -luksusauton suorituskykyä ja kiihtyvyyttä maksiminopeuteen.

Tämä 6,6 litraisella V12 BiTurbo -moottorilla varustettu Rolls Royce Dawn välittää satelliittiavusteisen* 8-portaisen automaatin välityksellä pyörille peräti 570 hevosvoimaa ja 780 Newtonmetriä vääntöä. Kiihtyvyys 0-100km/h ottaa 4,9 sekuntia, mikä on aika hienosti 2500 kilon painoiselta luksusautolta.

Nopeusmittarin neula nousee niin tasaisesti, että joku voisi luulla kyseessä olevan tehokkaan sähköauton. Tehoa riittää tasaisesti koko ajan, aina 250km/h nopeuteen saakka ja pykälät vaihtuvat suurempiin täysin eleettömästi ja elegantisti.

Kyllä, tämän nähdessään voi uskoa RR:n mainoslauseeseen – suorituskyky on riittävä.

* Satelliittiavusteinen vaihdelaatikko tunnistaa mäet ja mutkat ennen kuin ne edes alkavat ja valitsee vaikkapa sopivan pykälän valmiiksi, juuri oikealla hetkellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat