Rokkitähtien superautoja huutokaupataan Isossa-Britanniassa – mm. Paul McCartneyn ja Rod Stewartin entiset Lambot joutuvat vasaran alle

Brittiläisissä huutokaupoissa on viime aikoina ollut tarjolla monien julkkisten entisiä autoja, joiden hintoja maineikkaat ex-omistajat ovat nostaneet mukavasti. Tällä kertaa asialla on Bonhams, joka järjestää oman huutokauppansa 18.3. Goodwood Members’ Meeting -tapahtuman yhteydessä Ison-Britannian Sussexissa. Myytävien autojen joukossa on kolme superautoklassikkoa, joiden entisten omistajien nimet ovat hohdokasta kerrottavaa.

Näistä autoista ensimmäinen on vuoden 1967 Lamborghini 400 GT 2+2, jonka alkuperäinen omistaja oli the Beatlesin laulaja Paul McCartney. Hän hankki Lambonsa helmikuussa 1968 samoihin aikoihin kuin bändistä kertova Yellow Submarine -leffa oli tekeillä. Touringin korittama 400 GT toimi seuraajana Lamborghinin ensimmäiselle autolle, eli vuonna 1963 lanseeratulle 350 GT:lle. 400 GT:ssä käytettiin nelilitraista V12:ta, jonka tuottamat 320 heppaa riittivät kiidättämään GT:n 269 km/h:n huippunopeuteen.

400 GT:tä valmistettiin ainoastaan 250 kappaletta, ja McCartneyn uutena ostama auto on yksi vain neljästä Isoon-Britanniaan uutena viedystä yksilöstä. Huippukuntoiselta vaikuttavan Lambon mittarissa on tällä hetkellä reilun 45 000 mailin lukema, ja klassikon hinnan arvellaan kohoavan 450 000:n ja 570 000 euron välille. Toisesta huutokauppaan tulevasta Lamborghinista odotetaan sen sijaan “vain” noin 140 000 – 160 000 euron summaa. Auto on myös huomattavasti Sir Paul McCartneyn entistä menopeliä uudempi.

Tämä auto on tulenpunainen Diablo vuodelta 1991. Sen hankki uutena toinen Sir-arvonimellä aateloitu rokkitähti, eli Rod Stewart. Hän osti kuulemma superauton itselleen joululahjaksi vuonna 1991, kun miehen Vagabond Heart -niminen studioalbumi oli noussut platinarajan yläpuolelle peräti kuudessa maassa. 492-hevosvoimaisella V12:lla ryyditetyllä paholaisella on ajettu vain 27 000 mailia, mutta auto on silti kunnostettu viime vuosina varsin kattavasti uutta maalausta myöten.

Suosittelemme

Kolmaskin huutokaupattava superauto on peräisin Pohjois-Italian moottorien laaksosta, mutta se on kotoisin Maranellosta Sant’Agata Bolognesen sijasta. Kyseessä on tietysti Ferrari, joka on tässä tapauksessa keskimoottorinen 246 GTS vuodelta 1974. Auton hankki uutena Pink Floydin rumpali Nick Mason, joka oli aloittanut Ferrarien ja muiden superautojen keräilyn jo 1960-luvun loppupuolella.

Tämä reilut 52 000 mailia ajettu GTS on yksi vain 21 autosta, jotka tilattiin tehtaalta levitetyillä lokasuojankaarilla. Tämä nostaa Ferrarin arvoa maineikkaan ensimmäisen omistajan ohella, ja niinpä auton hinnaksi arvioidaan 430 000 – 480 000 euroa. Jäämme odottelemaan, mikä näistä superautoklassikoista kohoaa todellisuudessa kaikkein kalleimmaksi.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat