Sähköautovalmistaja Rivian vilauttelee lyhyellä videolla tulevaa sähköavolava-autoaan

Et välttämättä ole kuullutkaan Rivian nimisestä sähköautovalmistajasta, vaikka se on ollut kuvioissa mukana jo kymmenkunta vuotta. Vieläkin Startup-yritykseksi luokiteltu, RJ Scaringen perustama, Rivian pitää majaa Illinoisissa sijaitsevassa Mitsubishin vanhassa tehtaassa, eikä paljon huutele itsestään.

Pari päivää sitten Youtubeen tupsasti kuitenkin video, jonka loppupuolella nähdään sähköinen avolava-auto kiitämässä horisonttiin sellaista vauhtia, että sen luulisi olevan matkalla avaruuteen. Avolavan lisäksi Rivian suunnittelee rakentavansa samalle pohjalevylle myös sähköisen SUV:n.

Rivianin tulevasta avolavasta on kerrottu vain pintapuolisia teknisiä tietoja, kuten:

  • Toimintamatka 200-450 mailia (321-724 km)
  • Kiihtyvyys 0-60 mph (96,56 km/h) 2,8 sekuntia
  • Level 3 autonomisuus
  • Hinta 50 000 – 90 000 USD

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat