Rekisteriotteiden sähköistys alkoi huonosti – säilytä paperiote, autosi tiedot ovat voineet muuttua!

Tämän vuoden marraskuun 16. päivän jälkeen autojen, moottoripyörien, mopojen ja traktoreiden rekisteröinti on mahdollista hoitaa perinteisten rekisteröintikäytäntöjen lisäksi myös täysin sähköisesti. Paperista rekisteriotetta ei enää tarvitse pitää ajoneuvoissa mukana.

Rekisteröinnin sähköistämisestä johtuen autojen tiedoissa on ilmeisesti tapahtunut muutoksia. Olemme saaneet autoharrastajien kautta tietoomme, että useiden autojen tiedot ovat muuttuneet tai tietoja on jopa kadonnut järjestelmästä.

Autoharrastajien kommenttien mukaan, esimerkiksi perävaunun vetokyvyn kilomäärät ovat muuttuneet, rengasmerkinnät, maininnat tilapäispenkeistä sekä alustamuutoksista kadonneet kokonaan!

Näyttäisi siltä, että muutokset järjestelmässä koskevat etupäässä harrasteautoja ja autoja joihin on tehty tavanomaisesta poikkeavia muutoksia.

Neuvomme säästämään vanhan paperisen rekisteriotteen, sillä tien päällä voi tulla ongelmia ratsiassa, jos sähköisen järjestelmän tiedot eivät täsmääkään alkuperäisten kanssa.

 

Lue lisää