Ranskalaiset harrastajat herättivät henkiin 40 vuotta vuoristometsässä seisseen pakettivolkkarin ja ajoivat auton alas Alpeilta

Suomi on tunnettu metsälöytöjen maa, mutta harrastajat koluavat tiettömiä taipaleita muuallakin maailmassa harvinaisten autonraatojen toivossa. Ranskalainen Florian George kuuli paikalliselta sienestäjältä Alpeilla majailevasta T1-korisesta pakettivolkkarista, jonka tämä oli bongannut noin 15 vuotta sitten. Auto oli kuulemma maannut niillä sijoillaan nelisenkymmentä vuotta.

George kiinnostui 1300 metrin korkeudessa majailevasta autosta sen verran paljon, että hän päätti tehdä melkoisen vaellusretken pakun löytämiseksi. Kipuaminen ei ollut turhaa, koska ranskalaismies löysi kuin löysikin 1955-mallisen auton vaelluksensa päätteeksi. Volkkarin kone oli tuhoutunut tulipalossa, ja niinpä moottoritonta pakettiautoa oli käytetty jonkin sortin majana. Pakun päälle oli kasattu peltilevyjä, ja Volkkari oli myös puiden lehtien sekä hämähäkinseittien peittämä.

George ei lannistunut varsin lohduttomasta näystä, vaan hän selvitti maanomistajan nimen ja osti tämän mailla lojuvan auton itselleen. Ensin tarkoituksena oli hinata VW traktorilla alhaalla sijaitsevaan laaksoon, mutta ranskalaisharrastaja sai paremman idean aivan viime hetkillä.

Florian George värväsi avukseen muutaman harrastajakaverinsa, ja pian autosta puuttuvia osia haalittiin jo kovaa vauhtia. Vuoristoon kärrättiin mm. uusi moottori ja kaikki tarvittavat tekniikan komponentit, jotta metsälöytö saatiin jälleen kulkemaan omin voimin.

Lopulta metsäremontti tuli valmiiksi, ja 40 vuotta seissyt Volkkari hörähti taas käyntiin. Tämän jälkeen auto piti vielä ajaa sivistyksen pariin melkoisen vaikeakulkuista reittiä pitkin. Vaikka paku liikkui jälleen, se ei ollut ihan katsastuskunnossa. VW saatiin kuitenkin onnellisesti alas laaksoon, ja välillä päästiin ajamaan jopa asfalttiteitä pitkin.

40 vuotta Ranskan Alppien metsikössä on vaatinut veronsa, ja niinpä Georgella on edessään melkoinen hitsaussavotta ennen kuin pakettivolkkarin saa jälleen liikenteeseen. Florian George aikoo kuitenkin jättää ulkokuoren niin koskemattomaksi kuin mahdollista, koska vastaavaa luonnon muovaamaa patinaa ei monesta autosta löydy.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat