Ranskalainen DS-luksusmerkki rantautuu Crossback-mallillaan Suomeen

PSA Groupin valmistama premium-merkki, DS, tekee comebackin myös Suomessa, kun ensimmäinen DS-myymälä avautuu pääkaupunkiseudulla loppuvuodesta. Myymälä tulee olemaan samalla euroopan suurin DS-myymälä. DS-autot ovat valmistajan mukaan täynnä viimeistelyä ja luovuutta sekä ylellisten materiaalien ja huipputeknologian käyttöä. Mallit ilmentävät täydellisesti ranskalaista kysyä luoda ja valmistaa luksusta.

Ensimmäisen Suomessa myyntiin saatava malli on malliston lippulaiva DS7 CROSSBACK, joka tulee myyntiin loppuvuodesta. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan ja mallin kokonaishinnat alkavat 43 949 eurosta. Lisäksi saatavana on rajoitettu erä NEDC-malleja, joiden kokonaishinnat So Chic -varustetasolla alkavat 44 279 eurosta. DS-mallistolla on viiden vuoden takuu, ilman kilometrirajoitusta.

DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera
DS 7 CROSSBACK Inspiration Opera

Hienostuneisuutta ja korkeaa laatua

DS 7 CROSSBACK on hienostunut ja laadukas SUV, jossa korostuu ranskalainen tietotaito ylellisten materiaalien, korkeatasoisen käsityötaidon ja teknologisten innovaatioiden yhdistyessä toisiinsa. DS 7 CROSSBACK on karismaattinen muotoilultaan, ainutlaatuinen osoitus ranskalaisesta osaamisesta ja edistyksellisestä teknologiasta.

DS7 CROSSBACK SUV:n inspiraationa toimi DS Divine –konseptiauto. Ihailua on herättänyt mm. ajovalojen muotoilu, joka on ollut DS-malliston huomioita herättävimpiä piirteitä alusta asti. Timanttien tapaan hiotut DS ACTIVE LED VISION –valot syttyvät palamaan heti oven avauduttua, kääntyvät 180 astetta ja varmistavat erinomaisen näkyvyyden valojen mukautuessa automaattisesti ajo-olosuhteisiin. Pitkänomaiset helmen muotoiset päivävalot yhdistettyinä LED-moduuleihin korostavat DS 7 CROSSBACKin valovoimaista olemusta. Myös takavalot vahvistavat omalta osaltaan voimaa ja omaleimaisuutta. 3D Full LED -teknologiaan perustuviin valoihin on sijoitettu kolmiulotteinen kuvio, joka on saanut vaikutteita DS E-Tense -konseptiautosta. Valojen suunnittelussa luotettiin huipputeknologiaan, laserkaiverrukseen, joka vaatii poikkeuksellista tarkkuutta viimeistelyn osalta.

DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line
DS 7 CROSSBACK Inspiration Performance Line

EROTTUVAA MUOTOILUA JA YLELLISIÄ SISÄTILOJA

DS 7 CROSSBACKistä haluttiin tehdä selkeästi kilpailijoistaan erottuva, ranskalaisen ylellinen SUV. Sisustus- ja värivaihtoehtojen suunnittelussa käytettiin parhaita ranskalaisia asiantuntijoita. Suunnittelijat hakivat inspiraationsa maailmalla hyvin menestyvistä ranskalaisista ylellisyystuotteista. Arkkitehdit, väriasiantuntijat ja insinöörit olivat avainasemassa uutuutta suunniteltaessa. Jokaiseen pienimpäänkin yksityiskohtaan kiinnitettiin huomiota uuden DS SUV:n omistajien tyytyväisyyden varmistamiseksi.

Sisustusvaihtoehtoja on tarjolla viisi erilaista vastaamaan yksilöllisiä mieltymyksiä ja makuja. Grafiikaltaan tyylikäs 12,3” digitaalinäyttö on monipuolisesti personoitavissa. Kuljettajalle välittyy kaikki ajon aikana tarpeellinen tieto digitaalinäyttöön ohjauspyörään sijoitettujen painikkeiden avulla. Mukavuusistuimissa teknologia on tärkeässä roolissa. Etuistuimet voivat varustetasosta riippuen olla lämmitettäviä, ilmastoituja ja hierovia. Istuinten toimintoja säädetään laajalta kosketusnäytöltä.

Suosittelemme

Sisätilojen viimeistelyvaihtoehdot

DS BASTILLE: ulkoiset yksityiskohdat kromia, musta etusäleikkö ja puskuri, pronssimaiset sisätilan materiaalit. Verhoilut Perruzi Bronze -kangasta, monitoiminen nahkapäällysteinen ohjauspyörä, keinonahkainen käsinoja sekä ovipaneelit, Guilloche*-kuviointi keskikonsolissa.

DS PERFORMANCE LINE: urheilullisuus yhdistyy tyylikkyyteen kromisten yksityiskohtien avulla. Performance Line -logo konepellillä ja lokasuojissa. 19” pyörät. Alcantara-päällysteinen ohjauspyörä, Alcantara/keinonahkainen istuinverhoilu. Performance Line -matot, alumiiniset polkimet lisäämässä urheilullisuutta.

DS RIVOLI: on saanut inspiraationsa kuuluisasta Rue de Rivoli -pariisilaiskadusta. Ovenkahvoissa taustavalo, Rivoli-kaiverrus koristelaatoissa, kristallikoristeet keskusnäytön alapuolella, sähkösäätöiset istuimet. B.R.M. R180 -kojelautakello, joka kääntyy esiin 180 astetta, kun moottori käynnistetään.

DS OPERA: on saanut inspiraationsa Pariisin vanhasta Ooppera-talosta. DS Opéra -logot auton kyljissä, sisätiloissa verhoilut Nappa-nahkaa, platinaviimeistelty konepelti ja navigointi ja digiradio.

DS FAUBOURG: sisustuksessa käytetyt arvokkaat materiaalit, kuten nahka ja ebenpuu varmistavat hienostuneen viimeistelyn. Nimi on lainattu pariisilaiskadulta nimeltään Faubourg Saint Honoré, jolla sijaitsee monia ylellisyystuotteita myyviä liikkeitä. Myös Ranskan presidentin virka-asunto, Palais de l’Elysee sijaitsee tällä kadulla. DS Faubourg -sisustusvaihtoehto tulee tarjolle vuoden 2019 aikana samaan aikaan kun E-Tense 4×4 Plug-in hybridiversio DS 7 CROSSBACKistä.

Matkustusmukavuutta, avaria sisätiloja ja personointia

DS 7 CROSSBACKin suunnittelussa kiinnitettiin runsaasti huomiota matkustusmukavuuteen. Suunnittelussa mukana olleet insinöörit halusivat varmistaa olohuonemaisen olotilan matkustamoon, luoda tilaa, äänettömyyttä, yhteydenpitoa eli asioita, joista autonostajat ovat enenevässä määrin kiinnostuneita.
DS 7 CROSSBACKiin istutettiin lähes kaikki mahdollinen tarjolla oleva teknologia.

Istuimiin valittiin korkeatasoista pehmustetta epätasaisuuksien eliminoimiseksi ja istuinten haluttiin pysyvän ensiluokkaisen kiinteinä auton koko eliniän. Istuimiin on saatavana päivitetty hierontatoiminto sekä ilmastointi. Ilmastointi kierrättää jopa 40 m3 ilmaa tunnissa parhaan mahdollisen mukavuuden saavuttamiseksi. Takaistuinta voidaan kallistaa sähköisesti 23-32 astetta hipaisukytkimien avulla. Istuimissa teknologia on tärkeässä roolissa. Etuistuimet voivat olla lämmitettäviä, ilmastoituja ja hierovia. Toimintoja säädetään kosketusnäytöltä.

Tarjolla on myös suurikokoinen panoraamakatto, joka koostuu takaosan kiinteästä ikkunasta sekä kiinteän ikkunan päälle sähköisesti liukuvasta osasta. Tavaratila on kokoluokkansa suurin, 555 litraa, ja muunneltavuudeltaan optimaalinen tasaisen lattian ja Pack Easy Access -lastausjärjestelmän ansiosta. Tavaratilan luukku avautuu sähköisesti tai jalkaa takapuskurin alla heilauttamalla.

DS 7 CROSSBACK on monin eri tavoin personoitavissa. DS SENSORIAL DRIVE tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen kahden eri tunnelman – Cashmere ja Titanium – avulla.

DS 7 CROSSBACK haluaa olla kilpailijoitaan etevämpi myös äänieristyksen ja tärinän eliminoinnin suhteen. Kaikki versiot on varustettu korkeatasoisella eristyskerroksella moottoritilan ja matkustamon välissä, pyöränaukoissa, konepellin alla, ovipaneeleissa, katossa ja maton alla. Myös tuulilasi ja sivulasit ovat laminoidut äänieristyksen maksimoimiseksi.

Auton matkustamoon sijoitettujen kaiuttimien määrä on ratkaiseva tekijä musiikin kuuntelun kannalta, siksi DS 7 CROSSBACK onkin varustettu jopa 14 kovaäänisellä. DS Automobiles kääntyi johtavan ranskalaisen äänentoiston asiantuntijan, Focalin puoleen optimoidakseen kovaäänisten sijainnin lisäksi niiden paneeleiden vahvuuden, joihin kovaääniset on asennettu. DS ja Focal työskentelivät käsikädessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Dynaamisia voimanlähteitä, lataushybridi tarjolle vuonna 2019

DS 7 CROSSBACKin neljä vaihtoehtoista voimanlähdettä tarjoavat kukin dynaamisen ajoelämyksen. Suorituskykyiset ja polttoainetaloudelliset moottorit ovat uusimpien Euro 6.2 -normien mukaisia. Tarjolla on kaksi dieselmoottoria, BlueHDi 130 ja BlueHDi 180, sekä kaksi bensiinimoottoria, PureTech 180 ja PureTech 225. Uuden sukupolven 8-portaisen EAT8-automaattivaihteiston ansiosta vaihtaminen on sekä nopeaa että huomaamatonta.

Malliston sähköistäminen kuuluu brändin strategiaan ja kaikki uudet DS-mallit tulevat olemaan tarjolla myös joko täyssähköisinä versioina tai lataushybrideinä. DS Automobiles uskoo, että vuoteen 2025 mennessä tällaiset versiot tulevat kattamaan yli kolmasosan myynneistä.

Vuoden 2019 loppupuoliskolla DS 7 CROSSBACK-mallisto täydentyy ladattavalla E-TENSE 4×4 -hybridillä, joka osoittaa DS:n tähtäävän korkealle. Uutuus on varustettu 200 hv tehoisella bensiinimoottorilla ja kahdella polttomoottoriin yhdistetyllä 80 kW tehoisella sähkömoottorilla. Moottoreiden yhteisteho on suurimmillaan 300 hv. Vaihteistona toimii 8-portainen sähkötehosteinen EAT8-automaatti. Toinen sähkömoottoreista ja bensiinimoottori jakavat voimansa 8-vaihteisen automaatin kautta toisen sähkömoottoreista huolehtiessa taka-akselin voimansiirrosta. Kompaktin 90 kW tehoisen litiumioni -akuston sekä sähköistetyn taka-akseliston ansiosta nelivetoversion teho on hämmästyttävä. Akkujen lataaminen on mahdollista esimerkiksi jarrutettaessa tai polttomoottorin välityksellä ajon aikana. Ajettaessa täyssähköisesti auton toimintamatka on 50 km (WLTP) (tai 60km NEDC). Pikalatauksella akun saa ladattua 80 % täyteen 30 minuutissa.

Monipuoliset ajoavustinjärjestelmät – askel kohti autonomista ajamista

DS:n insinöörit halusivat varustaa uuden DS 7 CROSSBACKin parhaalla mahdollisella saatavilla olevalla teknologialla, lukuisalla määrällä sovelluksia, joiden avulla navigointi ja reaaliaikainen informaatio ovat vaivattomasti kuljettajan ulottuvilla.

DS CONNECTED PILOT -järjestelmä merkitsee askelta koti autonomista ajamista avustaen kuljettajaa. Tämä ominaisuus säätää automaattisesti auton nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan sijoittaen DS 7 CROSSBACKin omalle ajolinjalleen.

DS PARK PILOT-ajoavustinjärjestelmän avulla auto pysäköi itse itsensä niin kadun varteen kuin vinoparkkiinkin kuljettajan koskematta ohjauspyörään tai polkimiin.

DS NIGHT VISION varmistaa optimaalisen näkyvyyden ja turvallisuuden pimeällä ajettaessa helpottaen tien ja sen vaarojen havaitsemista. Etupuskuriin sijoitettu infrapunakamera havaitsee pientareella liikkuvat jalankulkijat ja eläimet 100 metrin etäisyydeltä välittäen kuvaa tiestä ja korostaen mahdolliset tielle tulevat uhkat digitaalimittaristoon vaarojen huomaamisen helpottamiseksi.

DS DRIVING ATTENTION MONITORING havaitsee kuljettajan vireystilan laskun. Kaksi infrapunakameraa, toinen ohjauspyörän yläpuolella ja toinen tuulilasin yläreunassa, seuraavat kuljettajan silmien liikkeitä havaitakseen väsymyksen merkkejä ja varoittavat tarvittaessa kuljettajaa äänimerkillä ja varoituksella keskusnäytöllä.

DS ACTIVE LED VISION yhdistää tyylin teknologiaan. Päävalonlähde muodostuu kolmesta pyörivästä LED-moduulista. Ohjauspyörän kulmasta, ajonopeudesta ja sääolosuhteista riippuen LEDit pyörivät ja jopa kallistuvat lyhentäen tai pidentäen valon kantamaa.

Sisätaustapeilin juureen integroitu DS CONNECTED CAM tallentaa auton etupuolelta liikkuvaa kuvaa, joka voidaan välittää älypuhelimeen.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION –jousitus ennakoi tuulilasiin kiinnitetyn pienen kameran sekä eri sensoreiden avulla tien epätasaisuudet ja mukauttaa itsenäisesti jokaista neljästä iskunvaimentajasta vastaanottamaan tienpinnan muutokset. Järjestelmä huomioi lisäksi nopeuden ja ohjauskulman sekä jarrutuksen vaatimukset jousitusta säätäessään. Ennakoiva ja aktiivinen iskunvaimennus tekee ajomukavuudesta huomattavasti paremman.

Lue lisää