Ranskalainen Alpine julkistaa pian uuden täyssähköisen urheiluauton

Jean Rédélén vuonna 1955 perustama ranskalainen urheiluautomerkki Alpine esittelee 9. toukokuuta uuden täyssähköisen urheiluauton, joka kantaa nimeä A290.

A290_β (lausutaan “beta”) seuraa Alpinen brändinimistrategiaa, jossa A:ta seuraa kolme numeroa. Ensimmäinen numero viittaa ajoneuvon kokoon. “90” on merkki brändin monikäyttöisistä urheiluajoneuvoista, joita kutsutaan “elämäntyyli”-autoiksi, kun taas pelkästään urheilullisilla ajoneuvoilla on numero “10”. “β” viittaa ohjelmistomaailmassa käytettyyn beta-testiin, eli testiversioon juuri ennen lopullista versiota.

Alpinen toimittamien tiiserikuvien perusteella, tulevan sähköauton muodot muistuttavat sporttista hatchback-mallia. Muotoilussa on nähtävissä myös ripaus merkin autourheilutaustasta, ja viitteitä takavuosien ralliautoihin.

Alpine A290_β

Alpine A290_β:n maailmanlaajuinen esittely striimataan suorana 9. toukokuuta 2023 klo 22:30 (CET) seuraavasta linkistä: https://events.alpinecars.com/en/

Ranskalainen urheiluautobrändi Alpine perustettiin jo vuonna 1955 Jean Rédélén toimesta. Vuonna 2018 brändi esitteli uuden A110:n, urheiluauton, joka oli uskollinen Alpinen periaatteille keveydestä, ketteryydestä ja ajonautinnosta. Alpine Business Unit perustettiin vuonna 2021 ja siitä tuli siten Renault-konsernin innovatiivisille, aidoille ja yksinoikeudellisille urheiluautoille omistautunut brändi, joka hyötyy historiallisen Dieppen tehtaansa perinnöstä ja käsityöläisyydestä sekä Alpine Racing- ja Alpine Cars -tiimien insinööritaidosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat