R niin kuin ralliauto – Honda esitteli uusia konsepteja Civic Type R:n pohjalta

Hurjan näköisillä spoilereilla ja levikkeillä varustettu Honda Civic Type R tarjoaa ulkonäölleen katetta myös tekniikkansa osalta. Auton kaksilitraisesta bensaturbosta irrotetaan nimittäin peräti 320 hevosvoimaa, jotka ohjataan kuusilovisen manuaalin kautta pelkästään etupyörille. Voima onnistutaan kuitenkin välittämään sen verran tehokkaasti tienpintaan, että auto pinkaisee vain 5,7 sekunnissa nollasta sataan. Huippunopeutta riittää puolestaan yli 270 km/h:n verran, koska Honda ei käytä rajoitinta monen kilpailijan tapaan.

Tästäkin on kuitenkin varaa pistää paremmaksi. Ison-Britannian Honda esitteli vuotuisen testitapahtuman yhteydessä kaksi yksittäiskappaletta nykyisen Type R:n pohjalta. Niistä ensimmäinen on Team Dynamics Motorsportin käsialaa. Sama tiimi vastaa myös saarivaltakunnan BTCC-ratasarjassa kilpailevista Type R -Civiceistä, joten kisakokemusta on päästy hyödyntämään myös katuautossa. Hondan kaksilitraisen turbokoneen huipputeho on nostettu tässä autossa peräti 405 heppaan, ja maksimivääntö kirjataan 500 newtonmetrin lukemaan.

Tämä on saavutettu uuden moottorinohjaussoftan, ilmanoton ja välijäähdyttimen avulla. Lisäksi vakioputkisto on korvattu Scorpionin paremmin virtaavalla aftermarket-tuotteella. Ajettavuutta on puolestaan kohennettu mm. Eibachin Pro-sarjan jousilla ja säädettävillä kallistuksenvaimentimilla. Vakiojarruletkut on lisäksi korvattu teräspunosletkuilla, ja vanteina palvelevat uudet 19-tuumaiset kiekot Dunlopin kumeilla.

Suosittelemme

Toinen Type R on vielä astetta mielenkiintoisempi. OveRlandiksi nimetty luomus on Ralph Hosier Engineering -nimisen pajan luomus, ja projekti on itse asiassa vielä vähän kesken. Valmista pitäisi kuulemma tulla noin kuukauden päästä. WRC-tyyliseksi muutetun Civicin alustaa on nostettu neljän tuuman verran, ja auton alla pyörivät paljon vakiokiekkoja pienemmät rallivanteet BF Goodrichin sorarenkailla. Etujousituksen rakenne on jätetty ennalleen, mutta takapään tukivarsia on laitettu uusiksi rallipolkuja silmällä pitäen.

Kumpikaan Type R ei ole tulossa tuotantoon, mutta sekä Team Dynamics Motorsport että Ralph Hosier Engineering ovat valmiita rakentamaan vastaavan yksilön tilaustyönä, jos tarpeeksi paksulompakkoinen asiakas ilmestyy koputtelemaan ovelle.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat