Pyhäinhäväistys vai ennakkoluuloton idea – dieselmoottorinen Corvette yltää varttimaililla 11 sekunnin puolelle

Chevrolet Corvette kuuluu jenkkien harvoihin urheiluautoikoneihin. Vuodesta 1953 myynnissä ollut Vette sai pari vuotta lanseerauksensa jälkeen veekasin lasikuitukuorensa alle, ja tällä perusreseptillä on menty jo yli 60 vuotta. Moottorin käyttövoimana on toiminut luonnollisesti bensa, vaikka hybridi-Corvettesta onkin liikkunut huhuja tulevaisuuden varalle.

Amerikkalainen Vette-kuski ei malttanut odottaa sinne asti, vaan hän päätti muuttaa urheiluautonsa käyttövoiman korkeimman omakätisesti. Peukaloinnin kohteeksi joutui C3-korimallia edustava Stingray, joka on painunut autofanien tajuntaan 1960-luvun lopun ja 1970-luvun alun hienointa Coca Cola -pullomuotoilua edustavan silhuettinsa vuoksi.

Vanhaan Vetteen ei survottu sentään sähkömoottoria, vaan alkuperäisen pikkulohkokasin tilalle nostettiin Cumminsin 5,9-litrainen turbodiesel. Jenkkien hyötyautoista tutussa koneessa on kuusi pyttyä, ja ne ovat kaikki samassa rivissä.

Tarkasta teholukemasta ei ole tietoa, mutta potkua tuntuu olevan vähintään mukavasti. Diesel-Corvettella on nimittäin ylletty varttimailin kiihdytyssuoralla 11 sekunnin puolelle menevään aikaan. Tarkka lukema on 11,88, ja loppunopeutta kertyi 129 mph, eli 207 kilometriä tunnissa.

Sivuputkista pukkaa sen verran sankkaa mustaa savua, että päästöjä ei kannata suuremmin murehtia. Myös äänimaailma on varsin mieliinpainuva, kun turbon vihellys sekoittuu nakuttajan matalaan murinaan. Diesel-Vetten saavuttama aika on muuten samaa tasoa esimerkiksi uuden Dodge Challenger Hellcatin kanssa, joten kyseessä ei ole mikään turha laite. Puhdasoppisuuden nimiin vannovat Corvette-fanit saattavat kylläkin olla eri mieltä asiasta.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat