Putin ottaa haltuunsa Venäjän suurimman autojen jälleenmyyjän omaisuuden

Kreml on “väliaikaisesti” ottanut haltuunsa yhden Venäjän suurimmista autoalan jälleenmyyjistä, joka elelee jo valmiiksi maanpaossa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on asettanut maan suurimman autokauppiaskonsernin Rolfin ns. väliaikaiseen valtion hallintaan. Rolf-yhtymän omistaa kyproslainen yritys, ja sen perusti aikoinaan venäläinen liikemies ja miljardööri Sergei Petrov. Presidentillistä päätöstä on perusteltu “taloudellisin tarkoituksenmukaisuuksin”, mutta yrityksen perustaja vakuuttaa päätöksen olevan pysyvä, ja tahraavan Venäjän imagoa entisestään sijoittajien turvallisena kohteena.

Vaikka kyseessä onkin jälleen yksi Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeinen esimerkki Venäjän hallituksen takavarikoimasta yksityisestä omaisuudesta, se erottuu joukosta, koska kyseessä on tällä kertaa korkean profiilin venäläinen yritys, joka päätyy Kremlin taskuun. Ennen tätä takavarikointi kohdistui ensisijaisesti ulkomaisessa omistuksessa oleviin yrityksiin, joista monet olivat mukana Yhdysvaltojen johtamassa kauppasaarrossa vastauksena hyökkäyksestä Ukrainaan.

Rolf on ollut eräs Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen syntyneistä uraauurtavista autoliikkeistä, ja sen valikoimiin kuuluu yli 30 automerkkiä 59:ssä näyttelytilassa. Interfaxin mukaan nämä myyntipaikat myivät yhteensä noin 100 000 autoa vielä vuonna 2022.

“Tämä liittyy yksinomaan taloudelliseen tarkoituksenmukaisuuteen, Venäjän federaation nykyisen lainsäädännön noudattamiseen ja tunnetun kansainvälisen taloudellisen tilanteen huomioon ottamiseen, joka nyt on ympärillämme”, Kremlin tiedottaja kuvaili tilannetta Reutersille . Hallitus myös lisäsi, että ”väliaikaisella johdon vaihdolla” ei ole vaikutusta Rolfin toimintaan.

Petrov puolestaan kutsui muutosta ennen kaikkea iskuksi Venäjän houkuttelevuudelle ulkomaisten investointien paikkana. Hän kyseenalaisti, haluaisivatko edes aasialaiset yritykset ostaa osuuksia maan omaisuudesta, jos tällaiset liikkeet jatkuvat. “Tilapäinen (johtaminen) tarkoittaa pysyvää”, Petrov julistaa. “Tiesimme tämän kaiken jo tulevan. Pankkiirit ovat jo kertoneet meille, että sinut ohjataan ulkopuoliseen hallintoon.”

Suosittelemme

Petrov on syyttänyt Venäjän hallitusta varojen uudelleenjaosta maan sisällä, minkä johdosta hän ei varsinaisesti ole ollut venäläisten viranomaisten suosiossa. Mies asuukin tällä hetkellä Itävallassa, ja kuului siihen pieneen ryhmään liikemiehiä, jotka allekirjoittivat Putinin tuomitsevan kirjeen vuonna 2014 vastauksena Krimin niemimaan liittämiseen osaksi Venäjää.

Jo vuonna 2019 Rolfia syytettiin osakkeiden ostamisesta liioitellulla hinnalla, ja omaisuuden siirtämisestä pois maasta. Petrov on kiistänyt nämä syytteet. Pian tämän jälkeen liikemiehestä annettiin pidätysmääräys, ja yksi jälleenmyyjäryhmän ylimmistä johtajista tuomittiin kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen väitetystä osallistumisesta kauppaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat