Porsche Taycan päivitettiin seuraavalle mallivuodelle – 952-heppainen Turbo S on nyt kaikkien aikojen nopeimmin kiihtyvä tehdas-Porsche

Porschen ensimmäinen täyssähköauto Taycan esiteltiin syyskuussa 2019 Frankfurtin autonäyttelyssä, eli aika on nyt kypsä faceliftille. Se on ulkoisesti varsin hillitty, mutta myös kuorten alla on tapahtunut muutoksia.

Päivitetyn mallin tunnistaa uudesta etupuskurista, jossa ei ole enää valoista alaspäin lähteviä ”kynsiä” kuin osassa versioista. Perinteisemmän oloinen puskuri tekee Taycanin keulasta myös leveämmän näköisen, ja ledivalotkin on laitettu uusiksi niin edessä kuin takana. Turbo- ja Turbo S -versioissa käytetään tehostevärinä harmaansävyistä ”Turboniteä”, ja myös värivalikoimaa on täydennetty muutamalla uudella sävyllä. Sisustaan tarjotaan puolestaan uutta nahatonta verhoilua, joka yhdistelee alcantaran kaltaista Race-Texiä klassiseen pepitaruutukuvioon.

Kuva: Porsche

Lisäksi kojelaudan parhaimmillaan kolme näyttöä ovat saaneet tuoreen käyttöliittymän ja lisätoimintoja. Ratin ajomoodivalitsin on jatkossa vakiona, ja ohjauspyörän takana vasemmalla puolella on uusi käyttövipu ajoavustimia varten. Myös varustelua on kohennettu, ja vakiovarusteiden joukkoon kuuluvat takavetoista perusmallia myöten mm. ilmajousitus, peruutuskamera sekä lämpöpumppu.

Kuva: Porsche

Nelivetomalleihin saa puolestaan uuden Active Ride -jousituksen, joka tarjoaa laajemman skaalan sportisuuden sekä mukavuuden välillä ja vähentää myös korin kallistelua ja nyökkimistä. Faceliftattua mallia saa ainakin aluksi versioina Taycan, Taycan 4S, Taycan Turbo ja Taycan Turbo S, eli valikoiman keskivaiheille aiemmin sijoittunut GTS puuttuu ainakin toistaiseksi joukosta.

Kuva: Porsche

Kaikkien versioiden teho kasvaa uuden takamoottorin myötä, joka tuottaa parhaimmillaan 80 kilowattia entistä enemmän tehoa. Takavetoinen perusmalli on 60 kilowattia entistä tehokkaampi, kun taas Turbo S:n voimavarat kasvavat peräti 130 kilowatin verran. Hevosvoimissa kyseisten mallien teholukemat ovat 408 ja huimat 952 heppaa, kun taas niiden väliin sijoittuvissa 4S:ssä ja Turbossa on 544 tai 884 hevosvoimaa.

Tehokuurin myötä perusmalli kiihtyy nyt 4,8 sekunnissa nollasta sataan aiemman 5,4 sekunnin sijasta, ja Turbo S tykittää satasen nopeuteen vain 2,4 sekunnissa 2,8 sekunnin sijasta. Tämän myötä puhutaan kaikkien aikojen nopeimmin nollasta sataan kiihtyvästä tehdas-Porschesta. Sport Chrono -paketin ”push to pass” -toiminnolla käyttöön saa vielä parhaimmillaan 95 lisähevosta 10 sekunnin ajaksi ohitusten helpottamiseksi entisestään.

Suosittelemme

Kuva: Porsche

Lisäksi rekuperaatiota on optimoitu, mutta yhden polkimen ajo ei ole vieläkään mahdollista. Akkujen nettokapasiteetti on puolestaan kasvanut 71:n ja 84 kilowattitunnin lukemista 89:n ja 98 kWh:n arvoihin, mikä näkyy toimintamatkoissa. Niitä pidentää myös pienentynyt kulutus, josta saadaan kiittää esimerkiksi entistä energiatehokkaampaa takamoottoria ja aerodynaamisesti optimoituja vanteita sekä pienemmällä vierintävastuksella varustettuja renkaita. Takavetoisen perusmallin toimintasäde on nyt parhaimmillaan 678 kilometriä WLTP-standardin mukaan mitattuna, ja yli 900-heppaisen Turbo S:nkin lukema on 630 kilometriä.

Myös latausteho on kohentunut parhaimmillaan 320 kilowattiin, minkä pitäisi lyhentää latausaikaa kylmissäkin olosuhteissa. Akun 15 asteen lämmöllä lataus kapasiteettivälillä 10-80 % vie nopeimmillaan 18 minuuttia, kun vanhalla mallilla kesti samassa suorituksessa vähintään 37 minuuttia. Päivitetyt Taycanit saapuvat Porsche-liikkeisiin kevään aikana, ja hinnat ovat jo tiedossa Suomessakin. Takavetoinen perusmalli köyhdyttää omistajaa vähintään 107 990 euron verran, kun taas Turbo S -huippuversiosta pitää pulittaa ainakin 223 990 euroa. Tähän väliin sopivat 4S ja Turbo 128 990:n sekä 186 990 euron taksoineen.

Kuva: Porsche
Kuva: Porsche
Kuva: Porsche
LähdePorsche

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat