Porsche joutuu leikkaamaan Taycanin tuotantoa – taustalla piilee sähköautojen kysynnän lasku

Vuonna 2019 esitelty Porsche Taycan on saksalaismerkin ensimmäinen täyssähkömalli, joka on käynyt omassa segmentissään varsin mukavasti kaupaksi. Nyt Taycanille ovat kuitenkin koittamassa kovemmat ajat.

Auto sai äskettäin faceliftin, jonka pitäisi piristää elinkaarensa puoliväliin tulleen mallisarjan myyntiä. Porschen kotikaupungissa ilmestyvä Stuttgarter Nachrichten tietää kuitenkin kertoa, että tuotantoa joudutaan päinvastoin leikkaamaan. Esimerkiksi viime vuonna Taycania myytiin vielä yli 40 000 kappaletta, mutta jatko näyttää synkemmältä.

Porsche Taycan
Kuva: Porsche

Tämä johtuu siitä, että monet sähköautoista kiinnostuneet ”early adopterit” ovat jo hankkineet oman sähköisen menopelinsä ja suurta yleisöä on edelleen hankala saada innostumaan niistä. Lisäksi Saksan kotimarkkinoilla valtion ostotuet sähköautoille lopetettiin viime vuodenvaihteessa, mutta tällä ei pitäisi olla juuri vaikutusta varsin arvokkaan Taycanin myyntilukemiin.

Saksalaismedian mukaan Taycania valmistavassa Zuffenhausenin tehtaassa siirrytään pian yhteen työvuoroon heikentyneen kysynnän vuoksi. Porsche on neuvottelemassa asiasta työntekijöiden kanssa, ja vuorojen vähenemisestä huolimatta kaikkien työpaikkojen pitäisi säilyä. Porschen suunnalta ei ole kuitenkaan kommentoitu näitä uutisia vielä mitenkään.

Porsche Taycan Cross Turismo
Kuva: Porsche

Sähköautojen myynti on laskenut Saksassa kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 16,4 prosenttia. Kiinan markkinoistakaan ei ole apua, koska sikäläiset sähköautojen ostajat päätyvät yhä useammin paikallisiin edullisemman pään malleihin. Saksalaisten luksusautojen kiinalaisostajat haluavat sen sijaan polttomoottorimalleja, joten Taycan jää Kiinassa pahasti esimerkiksi Panameran varjoon.

Nähtäväksi jää, kuinka täyssähköautoksi muuttunut Porsche Macan käy jatkossa kaupaksi. Crossover on toki Taycania edullisempi, mutta yhden käyttövoimakortin varaan pelaaminen voi muuttua Porschelle vielä melkoiseksi uhkapeliksi crossoverienkin segmentissä. Asiasta on kuulunut jo ensimmäisiä soraääniä saksalaismerkin osakkeenomistajien suunnalta, jotka ovat seuranneet huolestuneina sähköautojen viimeaikaisia myyntilukemia.

Porsche Macan
Kuva: Porsche
LähdeCarscoops

Lue lisää