Poliisi takavarikoi vuokratun Lamborghinin ja ajoi sillä hurjaa ylinopeutta

Poliisi pysäytti ja takavarikoi valkoisen Lamborghini Huracanin Heathrown lentokentällä Lontoossa.

Pysäytys oli rutiininomainen tarkistus, jossa poliisi huomasi, että auton vakuutus oli juuri umpeutumassa. Auton vakuutus oli voimassa kyseisen päivän loppuun ja puoleen yöhön oli enää muutamia minuutteja. Auton vakuutuksen uusiminenkin oli jo tehty, mutta siitä ei näkynyt merkintää ajoneuvotietojärjestelmässä. Poliisi päätti takavarikoida Lamborghinin.

Auto kuului Lontoossa sijaitsevalle City Supercars -yritykselle, joka vuokraa eksoottisia autoja erinäisiin tarkoituksiin. Huracanin vuokrannut asiakas ilmoitti auton takavarikoinnista vuokraamoon, joka selvitti asian poliisin kanssa.

Vuokraamon omistaja haki Lamborghinin takaisin seuraavana päivänä ja tarkasti auton. Kun hän tarkisti auton seurantalaitteen tiedot, hän huomasi, että poliisit olivat ajaneet autolla 30 mailin alueella jopa 64 mailia tunnissa – siis yli kaksinkertaista ylinopeutta!

Koska koko homma haiskahti omistajan mielestä huonolta, hän teki asiasta tutkintapyynnön ja auton takavarikoineen poliisien toimia tutkitaan. Miten meni noin niin kuin omasta mielestä konstaapelit?

Lue lisää