Poliisi opastaa: näin tunnistat maksukortin kopiointilaitteen huoltoasemalla

Maksukorttien kopiointi, eli “skimmaus”, on yleistynyt ja huoltoasemien tankkauspisteiden maksuautomaateista on löytynyt viime aikoina useita laitteita, jolla rikolliset yrittävät kopioida maksukortin ja kuvata myös tunnusluvun näppäilyn.

Poliisin tiedottaja Nina Juurakko-Vesikko esittelee videolla skimmauslaitteistoa, joka on takavarikoitu huoltoaseman maksuautomaatista. Laitteistoon kuuluu kortinlukija, joka on naamioitu muistuttamaan alkuperäistä, mutta on huomattavasti huterampi, kuin seosmetallista tehty esikuvansa. Kopiointilaitteen lisäksi automaatista on löytynyt kameran sisältävä näppäimistön valo, joka kuvaa tunnusluvun näppäilyn.

Poliisin vinkkien lisäksi suosittelemme, että aina kun näppäilet tunnuslukua automaatilla, tee muutama valenäppäily tunnusluvun eteen tai jopa väliin, niin korttivarkaiden on huomattavasti vaikeampaa päätellä videon kuvasta oikea tunnusluku.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat