Polestar tähtää Porschen apajille – uusi 02 on täyssähköisen avourheiluauton konsepti

Volvon sähköisenä sisarbrändinä tähän asti parhaiten tunnettu Polestar aikoo tähdätä tulevaisuudessa korkeammalle. Tavoitteena on Porschen haastaminen parhaan sähkökäyttöisen premium-urheiluauton tittelistä, mistä nyt julkaistu tutkielma antaa jo esimakua.

Polestar ei tyydy pelkästään Taycanin kanssa kilpailemiseen tulevan 5-mallinsa avulla, jota kaksi vuotta sitten lanseerattu Precept-konsepti enteili. Tähtäimeen on otettu myös Porschen varsinaiset urheiluautot ja erityisesti seuraavan sukupolven 718-mallisto, eli nykyisen Caymanin ja Boxsterin täyssähköiset seuraajat. Nyt esitelty 02 on kuin täsmäisku niitä vastaan, vaikka Polestarin konseptin tuotantomahdollisuuksista ei ole vielä mitään varmuutta.

2+2-paikkainen 02 on muotoilunsa osalta kuin lyhennetty kaksiovinen versio kahden vuoden takaisesta Preceptistä. Auto tarjoaa samassa paketissa sekä coupén että roadsterin, koska kova katto taittuu piiloon takaluukun kannen alle. Avokori ei kuulemma juuri vaadi lisäjäykisteitä. Siitä pitää huolen liimatusta alumiinista koostuva erittäin jäykkä runkorakenne, jonka päälle on sovitettu uudenlaisesta kestomuovista leivottu kori. Siinä käytetty polyesteri on sisustan materiaalien tavoin täysin kierrätettävissä, ja runkorakenteen alumiiniosatkin on jo valmiiksi merkitty kierrätyksen helpottamiseksi.

Vaikka 02 on eräänlainen uuden ajan sähkö-roadster, auton pituus on kuitenkin vähemmän kompaktit 4,7 metriä ja akselivälikin on 2,7 metriä. Pienten takaistuinten takaa löytyy vielä aerodynamiikan ehdoilla muotoiltu paikka dronelle, joka pystyy seuraamaan Polestaria ja filmaamaan sen kulkua 90 km/h:n nopeuteen asti. Näin kuvattuja videoita voi muokata ja jakaa eteenpäin suoraan konseptin 15-tuumaiselta keskinäytöltä.

Suosittelemme

Teholukemasta ei ole vielä tietoa, mutta akun kapasiteetiksi kerrotaan muhkeat 115 kWh. Toimintamatkaa pidentävät myös aerodynamiikan ehdoilla muotoillut yksityiskohdat, kuten ilmavirtojen optimoiminen pyörien ja takavalojen kohdalla. Jos 02:lle näytettäisiin vihreää valoa tuotantoon, valmistus voisi alkaa aikaisintaan vuosikymmenen jälkipuoliskolla. Sitä ennen Polestarilta on tulossa lähinnä täyssähköisiä katumaastureita Porsche Taycanin haastajaksi kaavaillun 5:n ohella.

Lue lisää