Play safe, suosi sinistä

Play safe on hyvä lähestymistapa kun aloittaa aikaa kestävän vaatekaapin rakentamisen. Tällä menetelmällä säästää rahan lisäksi aikaa, varsinkin jos värisilmä ei ole niin harjaantunut kuin minulla, koska suosimalla varmoja yhdistelmiä säästyy virheostoilta ja sopivien asukokonaisuuksien hakemiseen ei mene tuhottomasti aikaa. Näin voin panostaa enemmän vaatteiden laatuun määrän sijasta.

Helpoin tapa pelata varman päälle on panostaa siniseen. Tummansininen irtotakki tai puku ovat klassikoita, joihin kannattaa panostaa. Itse asiassa tilanne menee niin, että kun pelaat varman päälle, kaappisi muuttuu irtotakkien osalta nopeasti siniseksi. Kun tämä osasto on kunnossa, voit revitellä ja hankkia harmaata ja ruskeaa. Kyllä, näin se menee. 🙂

Tummempaa ylle, vaaleampaa alle

Sinisen käytölle on perustelunsa. Sininen on siitä jännä väri, että oikeansävyisenä se sopii hyvin yhteen lähes minkä tahansa värin kanssa. Tästä syystä tummansininen irtotakki ja valkoinen tai vaaleansininen kauluspaita ovat vaatekappaleita, jotka pystyy yhdistämään fiksusti ja vähällä vaivalla moniin housuihin. Klassisia valintoja ovat beigen tai khakin väriset chinot, samettihousut, tai molskit, tai aina varmat harmaat flanellihousut.

Play-safe-taskuliina

Kovempi jätkä yhdistää ne vitivalkoisiin, oliivinvihreisiin tai punaisiin housuihin. Tummansininen irtorotsi sopii myös loistavasti vaaleansinisiin farkkuihin. Sopiva kontrasti rakennetaan solmiolla, taskuliinalla, sukilla ja kengillä.

Hilfiger-Schoffa-detail
Sinisen eri sävyt pienellä värikkäällä yksityiskohdalla on toimiva yhdistelmä.

Sinisen liitto

Miltä toimiva sininen yläosa voisi sitten näyttää? Tässä kuvassa on tyypillinen esimerkki yhdistelmästä, mihin käy melkein minkäväriset housut ja siihen sopivat kengät tahansa. Paidan leveä kaulusmalli (wide spread) ja chambray-tyyppinen kangas toimivat hyvin myös ilman solmiota, kun yhdistelmästä halutaan rennompi. Rentoutta voi hakea myös neulesolmiolla.

MTOP-top
A. Christensenin villasilkkisolmio on Pohjanheimon valikoimista, mittapaita on puolestaan hankittu Schoffasta, irtotakki on ostettu Tommy Hilfiger Ideapark Konseptimyymälästä ja taskuliina on Tyyliniekka Handmade Collectionin tuotantoa (siis vaimoni tekemä).

Lue lisää