Neulesolmio

Neulesolmio kuuluu jokaisen tyylikkään miehen vaatekaappiin. Perustelu tälle väitteelle on selkeä, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin bisneksestä vapaa-aikaan. Erityisesti nuorelle miehelle neulesolmio on varma valinta, koska sillä nostetaan asukokonaisuuden tasoa menettämättä nuorekkuutta. Myös James Bond tiedetään neulesolmioiden käyttäjäksi, joten neulesolmioiden ystävät ovat hyvässä seurassa. 🙂

neulesolmio-kuva-matti

Neulesolmioita tehdään pääasiassa silkistä, villasta ja puuvillasta. Värejä ja kuoseja löytyy moneen lähtöön, mutta aina toimiva lähtökohta on pitäytyä yksinkertaisissa väreissä ja kuoseissa, toisin sanoen yksivärisissä solmioissa. Klassisessa tyylissä sanonta “yksinkertainen on kaunista” pitää todellakin paikkansa.

Schoffan puuvillaisia neulesolmioita
Schoffan puuvillaisia neulesolmioita

Mitä neulesolmioista kannattaa huomioida?

Mikäli lähtökohtana pidetään ajattomuutta, kannattaa vaatekaappiin hankkia vähintään yksi seuraavista väreistä; tummansininen (tai laivastonsininen eli navy), viininpunainen/luumu, tummanruskea, oliivi/tummanvihreä). Kesäisempiä ja räväkämpiä vaihtoehtoja ovat mm. oranssi ja vihreä.

Henkilökohtaisesti olen huomannut, että eniten käyttöä ovat saaneet tummansininen ja viininpunainen solmio, sillä ne sopivat hyvin useimpiin asukokonaisuuksiin.

Herrainpukimon laivastonsininen neulesolmio
Herrainpukimon silkkinen laivastonsininen neulesolmio

Neulesolmiossa kannattaa kiinnittää huomiota rakenteeseen, joka viittaa vahvasti myös kestävyyteen. Etenkin monet trendin harjalla markkinoille tuodut solmiot ovat niin kevytrakenteisia, jotta niille ei voi povata pitkää käyttöikää. Lisäksi kaikenlaisia keinokuituja kannattaa välttää.

Suosittelemme

Neulesolmiot ovat lähtökohtaisesti myös kapeampia kuin “normaalit” solmiot. Tällöin kannattaa huomioida oman kropan ja takin mittasuhteen, eli nykytrendin mukaiset noin kolmen sentin levyiset, tai oikeastaan kapeat, solmiot eivät sovi lähestulkoon kaikille. Neulesolmioissa hyvä nyrkkisääntö on 6-7 sentin leveys.

Mistä neulesolmioita voi ostaa?

Neulesolmioiden saatavuus on Suomessa luvalla sanoen heikkoa, mikäli haluaa kivijalkaliikkeistä solmionsa hankkia. Ostamisen helpottamiseksi olemme koostaneet loppuun listauksen suomalaisista liikkeistä, joista neulesolmioita voi ostaa paikan päältä. Huomioida kannattaa myös se, että useampi kotimainen toimija tarjoaa ostomahdollisuuden verkkokaupasta.

Laadukkaita neulesolmioita myyvät kivijalkaliikkeet:

Onneksi tarjontaa on runsaasti ulkomaisten verkkokauppojen puolella, hyvinä esimerkkeinä SuitSupply, Berg & Berg ja T.M.Lewin.

Lue lisää