Ajattoman tyylin kulmakivet

Kuinka pukeutua klassisesti, mutta samalla rennosti ja nuorekkaasti? Työsi tai koulusi ei vaadi solmiota, mutta haluat erottua hupparijoukosta. Tässä on neljä keskeistä asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä kun kehität tyyliäsi.

Istuvuus

Mitä ikinä teetkin, käytä istuvia vaatteita. Yleisin virhe on käyttää liian isoja vaatteita. Löysät vaatteet piilottavat ryhtisi ja lihaksesi. Jos sinulla ei ole ryhtiä ja lihaksia, löysät kuteet tekevät sinusta vielä ruipelomman. Varo kuitenkin käyttämästä liian kireitä vaatteita; piukeat läskimakkarat eivät näytä hyvältä sen enempää kuin mies joka esittelee liian tiukan vaateparren peittämiä lihaksiaan. Hyväksy tosiasia, että joudut sovittamaan useita vaatteita ennen kuin löydät sellaiset, jotka istuvat joka paikasta. Käytä apuna peiliä, vaatekaupan myyjiä ja tyttöystävää. Muista, että puuvillaiset ja villaiset vaatteet voivat kutistua pesussa, kun taas farkut ja nahkatuotteet venyvät käytössä.

Erityisesti pikeepaidassa oikea istuvuus on ensisijaisen tärkeää. (The Sartorialist)
Erityisesti pikeepaidassa oikea istuvuus on ensisijaisen tärkeää. (The Sartorialist)

Värit

Rennon miehen vaatekaappi sisältää pääosin eri ruskean, sinisen ja harmaan sävyjä – musta on varattu juhlakäyttöön. Asukokonaisuuden värien on tarkoitus täydentää toisiaan, ei kilpailla huomiosta. Yleensä yksi kirkkaansävyinen vaatekappale on tarpeeksi. Keltainen villapaita tai punaiset sukat kaipaavat rauhoittavaa sinistä tai harmaata ympärilleen. Takuuvarma yhdistelmä on laivastonsininen ja beige, johon on asusteilla lisätty yksityiskohtia sinisen, ruskean ja punaisen sävyissä.

Yksinkertaiset väriyhdistelmät toimivat. (Steve McQueen Style)
Yksinkertaiset väriyhdistelmät toimivat. (Steve McQueen Style)

Toimivat yhdistelmät

Klassisessa tyylissä kokonaisuus korostuu yksittäisten vaatekappaleiden sijaan. Perusasukokonaisuus kauluspaita+neule+farkut+kengät mahdollistaa valtavan määrän erilaisia yhdistelmiä. Rentoja kauluspaitoja ovat esimerkiksi oxford-kankainen nappikauluspaita (Brooks Brothers), flanellipaita tai värikäs gingham-ruutuinen paita (Polo Ralph Lauren). Neule voi olla O- tai V-aukkoinen, korkeakauluksellinen (jolloin kauluspaitaa ei tarvita) tai vaikka neuletakki. Farkkujen tilalla voi käyttää vakosamettihousuja tai chinoja.

Kesällä taas chinoshortsit ovat omiaan; yläosaksi käy tällöin pelkkä pikeepaita tai kauluspaita, jonka hihat on kääritty. Talvella päällystakki ja asusteet vievät yhdistelyongelman seuraavalle tasolle. Vaatteita yhdisteltäessä on tärkeintä, että eri vaatekappaleet kuuluvat samaan maailmaan. Kevyt pikeepaita ei pelaa yhteen raskaan villapaidan kanssa, eikä kuluneita farkkuja kannata sovittaa puvuntakin pariksi. Vaihtelua voi tarvittaessa hakea lainaamalla katutyylin puolelta esimerkiksi hupparin, printtiteepaidan tai lenkkarit (New Balance).

Kesäinen yhdistelmä. (The Style of a Guy)
Kesäinen yhdistelmä. (The Style of a Guy)

Kengät

Muuten hyvän asukokonaisuuden saa helposti pilattua huonoilla kengillä. Kuluneet lenkkarit, skeittikengät tai K-Kengästä hankitut suippokärkiset nahkakengät eivät toimi. Älä osta halpoja kenkiä, vaikka operoisit rajallisella budjetilla. Odota sen sijaan, että himoitsemasi laatupopot tulevat alennusmyyntiin tai osta kengät käytettynä.

Suosittelemme

Jos olet rennolla päällä, käytä klassisia tennareita (Converse, Adidas, Vans). Astetta monikäyttöisempiä kenkiä ovat esimerkiksi mokkanahkaiset siipikärjyskengät (Sanders) tai desert bootsit (Clarks Originals). Kesällä rokkaavat amerikkalaiset purjehduskengät (Sebago) tai italialaiset ajomokkasiinit (Tod’s) – ilman sukkia.

Älä ikinä aliarvioi kenkien merkitystä. (Kevin Chung)
Älä ikinä aliarvioi kenkien merkitystä. (Kevin Chung)

Kirjoitus on lainattu Tyyliblogin kirjoittaja Thomaksen suostumuksella ja alkuperäisen blogikirjoituksen voit lukea täältä.

[/et_pb_text][et_pb_code admin_label=”Shareaholic Related Posts”][shareaholic app=”recommendations” id=”18308085″][/et_pb_code][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_sidebar admin_label=”Sivupalkki” orientation=”left” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” remove_border=”on” saved_tabs=”all” global_module=”7700″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tyylikkäästi tien päälle – esittelyssä Montblanc Sartorial Medium -reppu

Mustasta nahkasta tehty Montblanc Sartorial Medium -reppu on tyylikäs ja ergonominen valinta liikkuvaan työhön.Olen etsinyt jonkin aikaa matkatyöhön sopivaa laukkua, jossa kulkeutuisi mukana peilitön...

Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy...

Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä,...

Titaaninen unelmakello – BVLGARI Octo Finissimo

Lähes yhdeksän vuoden matkani tyylin ja rannekellojen parissa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, sillä olen löytänyt merkin ja mallin, johon olen palannut säännöllisesti viimeisen puolen...

Tyyliniekan uusimmat