Oletko mustasukkainen?

Sukat ovat tärkeä osa mitä tahansa pukeutumista, niin myös klassisessa pukeutumisessa. Yksi suuresti hämmästyttävä seikka kuitenkin on se, että pukeudumme aivan liian usein mustiin sukkiin. Toisaalta, tämä on ymmärrettävää sillä kun menen kauppaan, niin tarjolla on miehille mustia käsineitä, mustia kenkiä, mustia laukkuja, mustia sukkia ja niin edelleen. Sukkien osalta meidän tulisi ottaa enemmän mallia naisista, joilla ei ole niin musta mieli sukkien suhteen.

Omia sukkakombojani viimeisen vuoden ajalta

Tarjontaa on runsaasti

Schoffan_louferit
Kesällä voi kulkea myös ilman sukkia.

Sukissa riittää vaihtoehtoja; on värejä, raitaa, ruutua, pilkkua, palloa ja erilaisia kuvioita. Jos pysymme klassisesti kohtuudessa, niin sukkalaatikkoon kannattaa hankkia seuraavan kerran mustien sukkien sijaan sinisiä sukkia eri sävyissä ja kudonnoilla. Mitä tummempia sukat ovat, niin sitä huomaamattomampia ne ovat.

Toinen hyvä sukanväri on viininpunainen. Rohkeampi sortuu myös oranssiin ja punaiseen, näistäkin kun löytyy variaatioita sinisten sukkien tapaan. Kesällä on myös vaihtoehtona sukattomuus, kun sen tekee tyylikkäästi. Oli valinta mikä hyvänsä, niillä korostetaan myös jalassa olevia kenkiä.

Mustillekin sukille on paikkansa, silloin varsinkin kun pukeudutaan virallisesti mustaan esimerkiksi hautajaisiin ja arvokkaisiin juhliin.

Budjettisukilla pärjää mainiosti

Raidalliset sukat tuovat näyttävyyttä kokonaisuuteen.
Raidalliset sukat tuovat näyttävyyttä kokonaisuuteen.

Sukkia valmistetaan eri hintaluokissa lukematon määrä. Hinnasta sukkien hankinta ei ole kiinni, sillä tyylikkäitä ja käyttöä kestäviä luonnonkuiduista tehtyjä sukkia saa usealta valmistajalta. Itse suosin H&M:n, Brothersin ja Schoffan sukkia, joita ei ole hinnalla pilattu. Samoin Falken, Dressmannin, Tommy Hilfigerin ja Viccelin sukkien olen havainnut kestävän käyttöä.

Mikäli sukkiin haluaa panostaa enemmän, niin tässä kategoriassa hyvää hintalaatusuhdetta löytää ainakin Pantherellalta ja Burlingtonilta. Itse olen tykästynyt erityisesti Pantherellan Vintage-malliston sukkiin, jotka ovat esimerkiksi hyvä lahjaidea laatua ja ajatonta tyyliä arvostavalle miehelle. 😉

Lue lisää