Harmaat flanellihousut

Klassisen tyylin hienous itselleni on ehdottomasti se, että vaatekaapin rakentamiseen on tullut järkeä. Tämä on johtanut siihen, että muotitietoisen mielestä vaatevalikoimani on tylsä, mutta oikeasti kyse on yhdisteltävyydestä. Kun kaapista löytyy ajattomat perusvaatekappaleet, voi niitä yhdistellä lähes mihin tahansa. Laivastonsininen irtotakki on ehkä se tärkein, mutta samaan kategoriaan kuuluvat ilman muuta harmaat flanellihousut.

flanellihousut-vierekkain
Esittelyssä SuitSupplyn vaaleat ja Stockmannin tummanharmaat flanellihousut.

Miksi flanellihousut?

Flanellihousut kuuluvat sarjaan klassikot, jotka tulisi löytyä jokaisen ajattoman tyylikkäästi pukeutuvat miehen vaatekaapista. Itse tsemppasin parisen vuotta ilman “flanukoita” ja kun lopulta annoin periksi, tuntui etenkin syys- ja talvipukeutuminen olevan pari askelta helpompaa. Harmaat housut kun voi yhdistellä melkein mihin tahansa ja toiseksi flanellivillakangas on lämmin vaatekappale.

Hyvästä flanellista, joka on lyhyesti sanottuna pehmeäksi nukattua kangasta, tehdyt housut kestävät myös käyttöä, joten niistä saa itselleen pitkäaikaista seuraa vaatekaappiinsa. Riippuen housujen mallista, ne sopivat myös monentasoiseen pukeutumiseen rennosta vapaa-ajasta edustamiseen.

flanellihousujen-kankaat
Flanelli näyttää ja tuntuu miellyttävältä.

Harmaat flanellihousut, tummansininen irtotakki valkoisella pellavataskuliinalla, valkoinen kauluspaita ja hillitty rykmenttiraitainen solmio yhdessä mustien oxford-tyyppisten nahkakenkien kanssa on asukokonaisuus, jolla pärjää melkein tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi kyseisen asukokonaisuuden muokkaaminen yhdellä asusteella suuntaan tai toiseen on helppoa ja turvallista myös rajallisen värisilmän omaavalle.

Eihän kukaan pidä papparaisten kulmahousuja!

Harmailla flanellihousuilla on menneisyyden maine kannettavanaan. Kuten muukin pukeutuminen vuosikymmeniä sitten, flanellihousutkin kärsivät ns. kulmahousujen jäykästä maineesta. Tähän kun vielä yhdistämme nykytrendiä leveämmät lahkeet, olemme asian ytimessä.

Ehkä juuri tästä syystä flanellihousuja on vaikea löytää suomalaisista kaupoista, ainakaan järkihintaan. Puhun siis noin sadan euron hintaisista villakangaisista housuista.

Suosittelemme

Mistä flanellihousuja voi ostaa?

Etsin itse aikani sopivia housuja ja lopulta päädyin tilaamaan ensimmäiset flanellihousuni SuitSupplylta. Kyseiset vaaleanharmaat flanellihousut ovat malliltaan slimmit, joten niissä ei ole vähimmässäkään määrin papparaisfiilistä. Housujen kangas on hyvin miellyttävää ja vaaleanharmaina ne sopivat hyvin useiden värien kanssa, mm. tummansinisten takkien ja neuleiden kanssa.

flanellihousut-suitsupply-yksityiskohta
SuitSupplyn housuissa on tyylikkäitä yksityiskohtia.
flanellihousut
SuitSupplyn vaaleanharmaat ja Stockmannin tummanharmaat flanellihousut.

Sattumalta löysin myös Tampereen Stockmannilta heidän 1862-mallistonsa tummanharmaat housut, jotka ovat 100 prosenttista villakangasta. Näissä leikkaus on vähän konservatiivisempi, mutta malliltaan nämäkään eivät ole mitenkään vanhahtavat.

Suurin ero SuitSupplyn housuihin nähden on hieman korkeampi vyötärö, mikä on oikeastaan hyvä asia. Lahkeet ovat myös hieman leveämmät, mutta eivät häiritsevästi. Mikäli asia jää häiritsemään, voi lahkeet helposti kavennuttaa.

Molemmat flanellihousut ovat hintansa väärtit. Omiin mieltymyksiini SuitSupplyn housut tuntuvat iskevän enemmän ja näppituntuman perusteella ne ovat myös askeleen tai pari laadukkaammat.

Flanellihousujen-lahkeet
SuitSupplyn vaaleissa flanellihousuissa on Stockmannin housuja kapeampi leikkaus.

Lue lisää