Sininen irtotakki sopii jokaiseen tilanteeseen

Kaupallinen yhteistyö: Koiso

Kysyttäessä mikä on monipuolisin vaatekappale niin juhlaan, arkeen kuin työhön, katseeni kääntyy siniseen irtotakkiin. Joose otti sinisen tweed-takkinsa käsittelyyn neljäosaisessa inspiraatiosarjassaan ja esitti takin monia käyttökohteita. Tweed-takin lumo kantaa läpi kylmien päivien, mutta hellepäivien koittaessa on aika kääntää katse sen kevytrakenteiseen serkkuun.

Täydellisen sinisen irtotakin määritelmä

Liikkeissä ja nettikaupoissa olen törmännyt hyvin erilaisiin versioihin sinisestä irtotakista. Tummansininen takki kultaisin tai messinkisin napein tunnetaan kotimaassamme nimellä klubitakki. Tämäkin takki on klassikko, myönnettäkön, mutta onko se täydellinen takki esim. työ- ja arkikäyttöön? Ehkä ei, varsinkaan nuoremmalle miehelle joka ei kuulu pursiseuraan. Tarvitaan siis puvuntakkia ja klubitakkia huomattavasti rennompi versio.

Hakemani takin reseptiikka kuuluu seuraavasti:

  • olkapään kevyemmät toppaukset
  • kangas voi olla muutakin kuin sileää, hienoa villaa
  • puuvilla, pellava tai muut sekoitekankaat joissa elävä tekstuuri
  • puolivuoraus, jotta takki ei hiosta
  • paikkataskut

Etsin tätä mielikuvitukseni takkia pitkään, kunnes eräänä päivänä löysin sen yhteistyökumppanimme myymälästä, Tampereelta Koisolta.

_MG_3811

_MG_3796

Takki on (nimestään huolimatta) saksalaisen Benvenuton valmistama. Leikkauksen ja nimen perusteella olisin veikannut Italiaa valmistusmaaksi. Valmistaja on itselleni täysin uusi tuttavuus. Malli on Black Label –sarjaa, joka on valmistajan mukaan Business-tyyliin suunnattu mallisto. Tätä ei aivan heti uskoisi, sillä takin vuorin kuosi on ilahduttavan pirteä.

Materiaalina takki on valmistettu villasta ja viskoosista. Takissa on kaksi paikkataskua, eli puvun takeista poiketen hieman rennompaan tyyliin ulkopuolelle sijoitetut ja ommellut taskut.

_MG_3830

Yllä: Benvenuton sininen irtotakki (vas.) ja yönsininen puvuntakki. Pelkästään kankaan tekstuuri tekee Benvenuton takista monikäyttöisemmän mm. vaaleiden chinojen kanssa. Puvuntakin sileä, skarppi luonne tekee siitä helposti eriparin farkkujen tai muiden rennompien housujen kanssa.

_MG_3846

Yllä: Täydellisen takista tekee sen muuntautuvuus erilaisiin tilanteisiin. Solmion kera se sopii työhön ja juhlaan. Taskuliinaa vaihtamalla muuttuu kokonaisuuden luonne. Kuvassa yhteistyökumppanimme Herrainpukimon neulesolmio.

Alla:Rentoutta kokonaisuuteen voi lisätä punotulla vyöllä. Vyön ei aina tarvitse kulkea käsi kädessä kenkien värin ja materiaalin kanssa, kuvassa yllä tummansininen vyö valittu korostamaan takin sinisyyttä.

_MG_3829

Yksi tyyliniekan vaatekaapin kulmakiviä

Voin käyttää lähestulkoon missä tahansa tilaisuudessa takkia. Ainoa poikkeus mikä nopeasti tulee mieleen, on hautajaiset, mihin se ei sopisi. Muussa tapauksessa pysyn kesän helteilläkin viileänä, sillä tuuli ja ilma kulkee mukavasti takin mielenkiintoisen tekstuurin läpi viilentäen oloani. Viileämpinä päivinä voin valita paidan ja takin väliin neuleen.

_MG_3888

Kuva: Valitsemalla vaaleammat tai tummemmat housut, tunnelma muuttuu myös nappikauluspaidan kanssa. Kokonaisuus pysyy rentona, oli päällä sitten vaalean sininen, valkoinen tai vaikkapa pinkki paita. Hiljattain minulta kysyttiin neuvoa puvun hankinnassa nuoren miehen valmistujaisjuhlaan. Neuvoin ostamaan tummansinisen puvun sen monikäyttöisyyden vuoksi. Jälkeenpäin mietittyäni aloin pohtimaan, olisiko sittenkin pitänyt neuvoa ostamaan rennompi sininen irtotakki ja neuvoa parittamaan se eriväristen housujen kera. Mitä mieltä olet, kumman itse valitsisit nuorelle miehelle?

Katso myös Joosen neljäosainen ”Sinisen takin inspiraatioita” sarjan osat:

Palvelut

Verkkokaupan ostoikkuna

Verkkokaupan ostoikkuna on Tyyliniekan valittujen sivupohjien loppuun kiinteästi upotettu asiakkaan verkkokauppatuote osto- ja lisätietopainikkeilla. Tyyliniekka tavoittaa kuukaudessa satatuhatta suomalaista, jotka...

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.