Pitkä odotus palkitaan – Teslan Cybertruck tulee viimeisimpien tietojen mukaan ensi vuoden lopulla tuotantoon

Tesla kohahdutti automaailmaa paljastamalla radikaalin kulmikkaan Cybertruckin jo kolme vuotta sitten. Tuolloisen prototyypin luvattiin muuttuvan tuotantomalliksi loppuvuodeksi 2021, mutta nyt vuosi myöhemmin Teslan täyssähköistä pick-upia odotellaan edelleen.

Pitkä odotus ja jatkuvasti muuttuvat aikataulut ovat saaneet monet epäilemään jo koko projektin realistisuutta. Viime aikoina Cybertruckin osalta on kuitenkin alkanut kuulua konkreettisempia uutisia. Salavalokuvaajien linsseille on bongattu kolhon oloisilla tuulilasinpyyhkimillä sekä ulkopeileillä varustettuja testiprototyyppejä, ja viime kuussa nettiin vuosi kuvia sekä videoita pick-upin valmistukseen liittyen.

Kuvamateriaalissa näkyi esimerkiksi tuotannon kannalta keskeinen Cybertruck Giga Press, joka oli valmiiksi pakattuna matkalla Teksasin tehtaan tuotantolinjalle. Lisäksi nettiin putkahti videoita, joista pystyi bongaamaan Cybertruckin tuotantomallin takavalojen päivitetyn designin.

Julkisuuteen on nyt tihkunut tietoja, joiden mukaan auton massatuotanto pääsisi vihdoinkin alkamaan loppuvuodesta 2023. Lukuisten aiempien deadlinejen venymisen ja alun perin ilmoitettujen hintojen muuttumisen jälkeen tähänkään tietoon ei ole välttämättä luottamista, mutta massavalmistuksen startti ensi vuoden lopulla menisi yhteen myös Elon Muskin lausuntojen kanssa.

Suosittelemme

Teslan perustaja on nimittäin todennut, että Cybertruckin tuotanto alkaisi vuoden 2023 puolessavälissä, ja julkisuuteen vuotaneiden uusimpien tietojen mukaan esisarjatuotanto starttaisi todellakin ensi kesän tienoilla. Kalifornialaislähtöisen sähköautopioneerin mukaan Cybertruckista on tullut jo yli miljoona ennakkotilausta, mutta merkittävä osa niistä voi jäädä vielä toteutumatta alun perin ilmoitettujen hintojen nousun myötä.

Cybertruckin lopullisia hintoja, teknisiä tietoja sekä varustetasoja odotellaan vielä, ja myös tuotannon suhteen riittää vielä tekemistä. Pick-upin kokoonpano tapahtuu nimittäin Teksasin gigatehtaalla, mutta akkupaketit tuodaan paikalle Kalifornian Fremontissa sijaitsevalta Teslan tuotantolaitokselta. Radikaalin pick-upin valmistamisen muuttuminen taloudellisesti kannattavaksi saattaa siis vaatia myös vielä aikansa.

LähdeCarscoops

Lue lisää