Pirteä sähkörellukonsepti Renault Zoe e-Sport: 460hp, 650Nm, 3,2s. 0-100km/h

Renault Zoe on pieni sähköauto, joka tarjoaa noin 90 hevosvoiman tehollaan 13,5 sekunnin kiihtyvyyden 0-100km/h ja parhaimmillaan jopa 400 kilometrin toimintamatkan. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun kyseessä on Renaultin tekemä Zoen konseptiversio e-Sport.

Zoe e-Sport konseptia on tehty vain yksi kappale ja sen suorituskyky on pieneksi sähköautoksi huikea. Hevosvoimia löytyy peräti 460 ja vääntöä 650 Nm. e-Sport kiihtyy 0-100km/h 3,2 sekunnissa ja 0-210km/h 10 sekunnissa. Toimintamatka on varovaisella ajolla noin 200 km, mutta rata-ajossa latausta tarvitaan hyvin todennäköisesti vielä tiheämmin välein.

e-Sport tuskin tulee ihan heti Renaultin myyntimallistoon, mutta tämä on hyvä näyttö Renaultin sähköautokyvyistä ja onhan Renault tehnyt esimerkiksi Clio -mallista Sport-version myyntiin, joten miksi ei tästä?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat